Ο ένας μετά τον άλλον όσοι είχαν τατουάζ με νεοναζιστικά σύμβολα απευθύνονται σε ειδικούς προκειμένου να τα αφαιρέσουν αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Σε ρεπορτάζ της, η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως «σβάστικες και άλλα φασιστικά σύμβολα είχαν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή στην Ελλάδα λόγω της ανόδου της Χρυσής Αυγής σε «τρίτη πολιτική δύναμη». Ωστόσο μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα πολλοί Ελληνες ξανασκέφθηκαν την υποστήριξη τους προς την Χρυσή Αυγή και όπως φαίνεται το μετάνιωσαν.

«Εχω τώρα πελάτες που μου ζητάνε να καλύψω τα παλιά τους τατουάζ», δηλώνει ο Γιάννης Μπαρουξής, ένας από τους επαγγελματίες του χώρου.

Το ίδιο αναφέρει και ο δερματολόγος Χριστόφορος Τζερμιάς, ο οποίος αφαιρεί τα νεοναζιστικά σύμβολα με τη μέθοδο λέιζερ. Περιγράφοντας τους συγκεκριμένους πελάτες λέει: «Πρόκειται συνήθως για παιδιά 20 έως 25 ετών. Τα τατουάζ τους έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία δύο με τρία χρόνια».

Όπως λένε και οι δύο κάποιοι από αυτούς ανήκουν στα σώματα ασφαλείας και τώρα φοβούνται ότι μπορεί να χαρακτηρισθούν ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής: «Είναι μια ένδειξη εθνικισμού, δεν θα έλεγα ότι είναι νεοναζί», αναφέρει ο Τζερμιάς που καταλήγει:«Μου ζητούν να βγάλω τα αφαιρέσω τα νεοναζιστικά τατουάζ άμεσα, αλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. η διαδικασία απαιτεί χρόνο».