Ο Μπεν Νίνταμ εξαφανίστηκε το 1991 στην Κω όταν ήταν μόλις 21 μηνών. Έπειτα από 22 χρόνια η οικογένεια του δεν έχει εγκαταλείψει τον αγώνα για την ανεύρεσή του. 

Η μητέρα του Μπεν, μίλησε στην εκπομπή "ΣΚΑΪ" του Νίκου Ευαγγελάτου και είπε πως πιστεύει ότι η εξαφάνιση του γιου της έχει να κάνει με τους Ρομά, καθώς πληροφορίες ανέφεραν ότι πριν από χρόνια είχαν δει τον Μπεν με τσιγγάνους στη Λάρισα. 

«Τώρα βρέθηκε η Μαρία με Ρομά, οπότε είναι πιθανό να είναι και ο Μπεν στη γύρω περιοχή», είπε.

Και συνέχισε: «Εγώ και η οικογένειά μου συνεχίζουμε να ψάχνουμε. Ζητάμε από τους Έλληνες να δώσουν ό,τι πληροφορία έχουν. Πιστεύω ότι ο Μπεν είναι ζωντανός και κάποιος έχει αυτές τις πληροφορίες. Είναι 22 χρόνια που λείπει και δεν θα σταματήσω να ψάχνω μέχρι να τον βρω. Πιστεύουμε ότι τον πήραν από την Κω οι Ρομά για να τον κρατήσει μια οικογένεια να τον εκμεταλλευτεί».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πληροφορίες που είχαν δώσει Έλληνες στην οικογένεια, ωστόσο η αστυνομία δεν κινητοποιήθηκε: «Η αστυνομία δεν έκανε έρευνα γιατί λέει ότι οι Ρομά δεν κλέβουν παιδιά και ότι ένα ξανθό παιδί δεν μπορεί να είναι σε καταυλισμό. Πλέον ξέρουμε ότι αυτό δεν ισχύει... Αν ο Μπεν ταξιδεύει και είναι με τους Ρομά, ίσως δεν έχει δει τις εκκλήσεις μου, ίσως δεν ξέρει καν ότι είναι ο Μπεν. Κάποιος θα πρέπει να του το πει».