Αμείωτο παραμένει το ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης γύρω από την υπόθεση της μικρής Μαρίας του ξανθού κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα και αποδείχθηκε έπειτα από εξέταση DNA πως οι άνθρωποι που τη μεγάλωναν δεν είναι οι βιολογικοί της γονείς. 
 
Τα βρετανικά μέσα συνεχίζουν τα ρεπορτάζ με τη Mirror σήμερα να αποκαλύπτει πως ο 39χρονος και η 40χρονη αγόρασαν τη Μαρία για 1.000 ευρώ από τη Βουλγάρα βιολογική μητέρα της. Η εφημερίδα φιλοξενεί τις δηλώσεις τους προέδρου της κοινότητας των Ρομά στη Βόρεια Ελλάδα Μπάμπη Δημητρίου ο οποίος είπε πως οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας πλησίασαν πρώτα εκείνον και του πρόσφεραν το μόλις 15 ημερών μωρό έναντι 1000 ευρώ. 
 
Στη συνέχεια αφού εκείνος αρνήθηκε πλησίασαν τη 40χρονη η οποία όπως λέει έδωσε τα χρήματα και πήρε το μωρό. 
Όπως αποκάλυψε μάλιστα οι βιολογικοί γονείς του κοριτσιού ζούσαν στον ίδιο καταυλισμό και εξαφανίστηκαν την ημέρα που αποκαλύφθηκε η υπόθεση. 
 
Η Daily Mail αναφέρεται στις καταθέσεις των δύο Ρομά με τους οποίους μεγάλωνε η Μαρία οι οποίοι χθες κατέθεσαν στον ανακριτή στη Λάρισα. «Είπα στη γυναίκα μου πως ποτέ δεν ήθελα τη Μαρία στο σπίτι γιατί ήταν σαν να έχουμε μια βόμβα», επισημαίνει οι εφημερίδα μεταξύ των δηλώσεων του 39χρονου. 
 
Η Telegraph τονίζει πως οι δύο Ρομά ισχυρίζονται πως πήραν τη Μαρία ως ένδειξη φιλανθρωπίας και πως τώρα κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου.