Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το θέμα της κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ζαχάρως στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από πρόταση που κατατέθηκε εξαιτίας της δυσκολίας που αντιμετωπίζει ο δήμος με την διαχείριση των απορριμμάτων.

Πλέον αυτό που μένει είναι να σταλεί η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Πολιτική Προστασία και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και να εγκριθεί η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ώστε να εναποθέτει ο δήμος τα απορρίμματα στον ΧΑΔΑ της Αγίας Παρασκευής έως τα Χριστούγεννα.

Περισσότερο από μία εβδομάδα τα σκουπίδια παραμένουν αμάζευτα, κάτι που θυμίζει τις εικόνες τις οποίες αντίκρισαν οι κάτοικοι του Δήμου Πύργου πριν από λίγες ημέρες εξαιτίας της απαγόρευσης εναπόθεσης των απορριμμάτων στη θέση «Λίμνες» από τους κατοίκους των Μακρισίων.

Οι κάδοι έχουν υπερχειλίσει, τα σκουπίδια έχουν κατακλίσει τους δρόμους και η δυσοσμία έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη. Η σειρά του Δήμου Ζαχάρως δεν άργησε να έρθει όσο αφορά το πρόβλημα με την αποκομιδή και εναπόθεση των σκουπιδιών στη θέση «Αγία Παρασκευή». Η προσωρινή λύση της κήρυξης του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης που θα επιτρέψει την εναπόθεση των απορριμμάτων στην Αγίας Παρασκευή έως τα Χριστούγεννα φαίνεται να είναι ο μόνος δρόμος.