Παράνομο αποστακτήριο, είχε στήσει 47χρονος Τρικαλινός, χρησιμοποιώντας υλικά αμφίβολης ποιότητας και χωρίς τις απαιτούμενες από τον Νόμο άδειες.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr κλιμάκιο του ΣΔΟΕ Θεσσαλίας εντόπισε σήμερα το πρωί, το αποστακτήριο που λειτουργούσε σε αποθήκη στον Δήμο Φαρκαδόνας και έκαναν αιφνιδιαστική έρευνα.

Εντός της αποθήκης, εντόπισαν τον 47χρονο Τρικαλινό ιδιοκτήτη όπου πραγματοποιούσε σε αυτοσχέδιο καζάνι περίπου 280 κιλών απόσταξη του τσίπουρου.

Σε διπλανό χώρο της αποθήκης υπήρχε σε πλαστικό δοχείο ποσότητα τσίπουρου 2 τόνων που κατασχέθηκε και εστάλησαν δείγματα στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου για ανάλυση, ενώ τα καζάνια και όλα τα σύνεργα της παράνομης απόσταξης τσίπουρου, μεταφέρθηκαν σε χώρο του Τελωνείου Τρικάλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι του Τελωνείου Τρικάλων, προβαίνουν σε εντατικούς ελέγχους ακόμη και σε ανύποπτο χρόνο, για να διαπιστώσουν αν τα καζάνια λειτουργούν σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία, ή αν υπάρχουν κάποιοι αμβυκούχοι που δεν έχουν την απαιτούμενη άδεια απόσταξης ή ακόμη αν βράζουν παράνομα ποσότητες τσίπουρου που δεν τις έχουν δηλώσει.

Αν κάποιος βράσει παράνομα τσίπουρο, οι κυρώσεις που θα υποστεί θα είναι ιδιαίτερα αυστηρές, καθώς κατάσχεται η ποσότητα της παράνομης απόσταξης, υπάρχουν ποινικές κυρώσεις, ενώ το πρόστιμο είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ.