Ένας Υπαρχιφύλακας σε υπηρεσία της Αττικής τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας εις βάρος του, διότι είχε πλαστογραφήσει και έκανε χρήση σε τράπεζα, υπεύθυνης δήλωσης-εξουσιοδότησης, με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής, προς όφελος συγγενικού του προσώπου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο αστυνομικός χθες το πρωί, μετέβη σε υποκατάστημα τράπεζας της Αθήνας και προέβη, με τη χρήση του πλαστού εγγράφου, στην ανάληψη χρημάτων προκειμένου να εξυπηρετήσει υπέργηρο συγγενικό του πρόσωπο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, προηγουμένως, είχε συντάξει την υπεύθυνη δήλωση-εξουσιοδότηση και είχε θεωρήσει ο ίδιος το γνήσιο της υπογραφής του συγγενικού του προσώπου. Τη γνησιότητα θεώρησε με σφραγίδες Αστυνομικής Υπηρεσίας που υπηρετούσε παλαιότερα και επισκέφθηκε ειδικά, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του αρμόδιου υπαλλήλου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.