current views are: 1

23 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση13:59

Υπόθεση «Μαρίας» στη Μυτιλήνη – Ρομά κατηγορούνται για αρπαγή βρέφους

Σήμερα το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις έλληνες Ρομά, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 51, 19 και 21 ετών.

Δημοσίευση 13:59’
αρθρο-newpost

Σήμερα το μεσημέρι, στη Μυτιλήνη, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, τρεις έλληνες Ρομά, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 51, 19 και 21 ετών.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη

Συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι στη Μυτιλήνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, τρεις έλληνες Ρομά, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, ηλικίας 51, 19 και 21 ετών, για αρπαγή ανηλίκου και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε καταυλισμό λίγο έξω από τη χώρα του νησιού και εντόπισαν το ζευγάρι των αθίγγανων με ένα βρέφος, ενώ αδυνατούσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία του. Το βρέφος βρέθηκε στη κατοχή των αθίγγανων από την Αθήνα, ενώ εξέταση DNA αναμένεται να πραγματοποιηθεί ακόμα και εντός της ημέρας και να «δείξει» τους βιολογικούς γονείς. Πρόκειται για ένα αγοράκι 2,5 μηνών, όχι ανοιχτόχρωμο όπως στην περίπτωση της Μαρίας, αλλά μελαχρινό.

Όπως υποστήριξαν οι αθίγγανοι στους αστυνομικούς, το μωρό τους το έδωσε μια αθίγγανη στην Αθήνα, έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου είχε βρεθεί το ζευγάρι για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Όπως ισχυρίστηκαν, εκείνοι δεν μπορούν να κάνουν παιδιά και έτσι πήραν το βρέφος και στη συνέχεια πήγαν στη Μυτιλήνη. Όλα αυτά εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο, ενώ αφορμή για τις έρευνες στάθηκε η ειδοποίηση της υπηρεσίας του δήμου του νησιού προς την αστυνομία, ότι «ζευγάρι αθίγγανων επιχειρεί να δηλώσει βρέφος αλλά δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα και μάλλον δεν είναι δικό του». 

Έτσι, οι αστυνομικοί έλαβαν αμέσως δράση και άρχισαν τις έρευνες, ενώ όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά και εξετάζονται.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου αναμένεται να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ έχουν κατασχεθεί στοιχεία που βρέθηκαν στον καταυλισμό και σχετίζονται με την υπόθεση.