Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Μαδάνε τη... μαργαρίτα των συντάξεων στο υπουργείο Οικονομικών και με διαρροές για περικοπές ή ακόμη και καταργήσεις μετρούν τις αντιδράσεις.

Και οι συνταξιούχοι... σηκώνουν το γάντι και απαντούν στην «πρόκληση» με δυναμικές κινητοποιήσεις τις οποίες, όπως δηλώνουν στο newpost, δεν τις «παίρνουν πίσω» παρά την κυβερνητική αναδίπλωση.

Πρώτη κίνηση στο νέο γύρο.. εχθροπραξιών κυβέρνησης – συνταξιούχων, η παναττική συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου στην πλατεία Κοτζιά:

«Θα βουλιάξει η Αθήνα από συνταξιούχους», λέει στο newpost ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Παντελής Τάτσης.

Ο κ. Τάτσης χαρακτηρίζει την κατάσταση στα «επιτελεία» των «απόμαχων» της εργασίας ως... «συναγερμό διαρκείας»:

«Έχουμε μπροστά μας μόνιμες διαδικασίες», λέει χαρακτηριστικά. «Είμαστε υποψιασμένοι στο που στοχεύουν αυτές οι διαρροές. Ξέρουμε ότι τα ταμεία έχουν προβλήματα, όμως αυτά τα προβλήματα δεν ήρθαν από το Θεό, αλλά τα προκάλεσαν αυτοί που ασκούν πολιτική. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι λέγοντας μισόλογα για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ, ετοιμάζουν μειώσεις. Όταν ενοποιήθηκαν τα τρία ταμεία του ΟΑΕΕ υπήρξε η υπόσχεση να εξομοιωθούν οι συντάξεις προς τα πάνω. Με τις διαρροές αυτές και με το χαρακτηρισμό των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ ως “προνομιούχων” κάνουν ξεκάθαρο ότι ετοιμάζουν μειώσεις. Δεν θα περάσουν», προειδοποιεί ο προέδρος των συνταξιούχων.