Ανάστατος είναι ο τομέας καθαριότητας στο Δήμο Πρέβεζας, καθώς τα απορριμματοφόρα τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω των σοβαρών προβλημάτων τα οποία δεν έχουν επιλυθεί.

Όπως προκύπτει τις μέρες αυτές, σε λειτουργία βρίσκεται ένα και μόνο απορριμματοφόρο με το οποίο δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του δήμου.

Οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας εξέθεσαν την τραγική κατάσταση στο Δήμαρχο τονίζοντας ότι τα περισσότερα απορριμματοφόρα είναι χωρίς ελαστικά, ενώ τα περισσότερα δεν έχουν περάσει ούτε καν έλεγχο από το ΚΤΕΟ.

Λόγω των οφειλών που έχουν συσσωρευθεί τα συνεργεία δεν παρέχουν καμία υποστήριξη και έτσι δεν μπορεί να γίνει αποκατάσταση καμιάς βλάβης.

Χθες στην Πρέβεζα δεν κινήθηκε κανένα απορριμματοφόρο ενώ σήμερα επιχειρείται να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης με την πρόχειρη λύση της «επιστράτευσης» οχημάτων από τις δημοτικές ενότητες Λούρου και Ζαλόγγου.

Φυσικά η κατάσταση που δημιουργείται είναι τραγική και αποδεικνύει στην πράξη την πλήρη αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί ένα σοβαρό ζήτημα της καθημερινότητας και να λάβει εγκαίρως τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην οδηγηθεί η κατάσταση στο μη παρέκει.