Ένα ζευγάρι βουλγάρων Ρομά ανακρίθηκε σήμερα από την αστυνομία, η οποία υποψιάζεται πως πρόκειται για τους γονείς της μικρής Μαρίας, του ξανθού κοριτσιού που ανακαλύφθηκε σε καταυλισμό των Ρομά στην Ελλάδα, αναφέρουν βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης.

Την ίδια ώρα,  η περιφερειακή εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση για συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της μικρής Μαρίας σε εμπορία βρεφών.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας η οποία τόνισε ότι η γυναίκα ανακρίνεται για να διαπιστωθεί αν έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους που γέννησε το 2009 στο εξωτερικό.

Τι υποστήριξε η φερόμενη μητέρα στην κατάθεσή της

Από την πλευρά της η Σάσα Ρούσεβα δήλωσε πρόθυμη να υποβληθεί σε εξέταση DNA για να διακριβωθεί αν η Μαρία είναι όντως η κόρη της. Η 38χρονη είπε στους  στους αστυνομικούς της Ιντερπόλ που την ανέκριναν το πρωί της Πέμπτης ότι αν οι εξετάσεις δείξουν ότι το παιδί είναι δικό της, τότε θέλει να την πάρει πίσω.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press που επικαλείται δηλώσεις της 38χρονης στη βουλγαρική κρατική τηλεόραση, η Ρούσεβα κατέθεσε ότι βρέθηκε στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια και γέννησε το παιδί αλλά δεν το κράτησε, αφού δεν είχε χρήματα να το συντηρήσει. Γι' αυτό, συνέχισε, και το παρέδωσε σε μια άλλη οικογένεια Ρομά.

Ένα από τα παιδιά του ζευγαριού, της Σάσας και του Ατανάς Ρούσεφ, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους στο Νικολάεβο, όπου ζει η οικογένεια, ότι η μητέρα του αναγνώρισε την Μαρία βλέποντάς την στην τηλεόραση, όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο αδελφός του Ατάνας Ρούσεφ, ο Άνγκελ, επιβεβαίωσε ότι η Σάσα είχε «εγκαταλείψει ένα παιδί στην Ελλάδα επειδή δεν είχε χρήματα ούτε χαρτιά ταυτότητας».

Το βουλγαρικό κρατικό κανάλι BNT έδειξε πολύ ξανθά παιδιά- όπως τον Ίσους, ηλικίας 15 ετών, ένα άλλο παιδάκι περίπου δύο ετών με κόκκινα μαλλιά και ένα μικρό ξανθό αγοράκι, στο φτωχό γκέτο των Ρομά στο Νικολάεβο.

Ο Ίσους, τον οποίο επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων, δήλωσε επίσης πως η μητέρα του είχε εγκαταλείψει την Μαρία επειδή δεν είχε χρήματα για να επιστρέψει.

(φωτογραφία: AFP, Getty Images- Telegraph.co.uk)

Οι γείτονες των Ρούσεφ επιβεβαίωσαν επίσης πως η οικογένεια είχε πάει στην Ελλάδα. Ορισμένοι, μάλιστα, υποστήριξαν πως η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).