Εξιχνιάσθηκε η δολοφονία του 31χρονου Αλβανού που διαπράχθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου στις Αχαρνές. Δράστης είναι ένας 30χρονος ο οποίος συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του.

Για το θύμα είχε δηλωθεί, στο Τμήμα Ασφαλείας Μελισσίων, εξαφάνιση, από τον αδελφό του, ο οποίος ανέφερε ότι την 24-9-2013 το θύμα είχε αποχωρήσει με το αυτοκίνητό του, από το σπίτι που διαμένουν στα Μελίσσια, χωρίς να έχει δώσει σημεία ζωής μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το αυτοκίνητο είχε βρεθεί τρεις μέρες μετά στις Αχαρνές, έχοντας όμως υποστεί αλλαγή του χρώματος, αντικατάσταση των τροχών και μεταβολή των εξωτερικών του χαρακτηριστικών.

O δράστης είχε κανονίσει ραντεβού με το θύμα, στις 24 Σεπτεμβρίου στο σπίτι του στις Αχαρνές, προκειμένου να του παραδώσει χρηματικό ποσό, που του χρωστούσε από πώληση αυτοκινήτου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο συλληφθείς πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα τον 31χρονο στο κεφάλι και τον σκότωσε. Στη συνέχεια τύλιξε με σεντόνια και κουβέρτες το πτώμα και το μετέφερε με το αυτοκίνητο του σε οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του, όπου το έθαψε.

Μετά την ομολογία του ο δράστης οδήγησε τους αστυνομικούς και τους υπέδειξε το σημείο της ταφής. Παρουσία ιατροδικαστή και εισαγγελικού λειτουργού έγινε εκσκαφή στο συγκεκριμένο σημείο, όπου βρέθηκε η σορός του 31χρονου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή έφερε τραύμα από κυνηγετικό όπλο και είχε βληθεί από κοντινή απόσταση στο πίσω και αριστερό μέρος του κεφαλιού του.

Όπως διαπιστώθηκε το όπλο του εγκλήματος είναι μια κυνηγετική καραμπίνα, που κατείχε παράνομα ο δράστης και η οποία βρέθηκε στην οικία του και κατασχέθηκε.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο δράστης είχε ενημερώσει για την διάπραξη του εγκλήματος 35χρονο αστυνομικό, ο οποίος δεν ανέφερε, ως όφειλε, την παραπάνω πράξη σε οποιαδήποτε αστυνομική Αρχή και για το λόγο αυτό συνελήφθη.

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε Ε.Δ.Ε. για τη διερεύνηση της εμπλοκής του αστυνομικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.