Προφυλακιστέος κρίθηκε εκ νέου ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος απολογήθηκε την Πέμπτη μέσα στις φύλακες Κορυδαλλού όπου κρατείται. 

Η 10η ειδική ανακρίτρια μετέβη στις φυλακές του  Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στο ψυχιατρείο κρατουμένων, όπου κρατείται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Η απολογία του αφορούσε την κατηγόρια της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεάδη που έγινε στην περιοχή της Γλυφάδας το καλοκαίρι του 2012. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο κ. Λαυρεντιάδης αρνήθηκε ότι έχει εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση, ωστόσο οι αρμόδιες δικαστικές αρχές δεν πείσθηκαν και αποφάσισαν την προφυλάκιση του. 

Ο επιχειρηματίας αντιμετώπιζε την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα για ένα «συμβόλαιο θανάτου» κατά του 43χρονου επιχειρηματία, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά τον Ιούνιο του 2012 στη Βουλιαγμένη, όταν εξερράγη στα χέρια του ένα δέμα περιτυλιγμένο σε συσκευασία δώρου, το οποίο συνόδευε μια γλάστρα που του είχε αποσταλεί.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη ένας 44χρονος πυροσβέστης, τέσσερις άνδρες ηλικίας 49, 46, 42 και 27 ετών, καθώς και μία 27χρονη γυναίκα.

Ο Λαυρέντης  Λαυρεντιάδης, ο οποίος είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα,  φέρεται να ανέθεσε στον 49χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο καθορίστηκε στα 50.000 ευρώ, και ο τελευταίος με τη σειρά του, από τον Μάιο του 2012, αναζητούσε άτομο για να δολοφονήσει τον επιχειρηματία με πιστόλι.

Μετά από μεσολάβηση του 44χρονου πυροσβέστη, ανέθεσε στον 46χρονο να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» και του υποσχέθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, ως προκαταβολή.

Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό. Τελικά, την «αποστολή» ανέλαβε να εκτελέσει ο 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, ηλικίας 27 ετών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 43χρονος επιχειρηματίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρατείται ήδη περίπου 10 μήνες για επισφαλής δανειοδοτήσεις της Proton Bank, της οποίας υπήρξε στο παρελθόν μεγαλομέτοχος.