Ανακοίνωση για την έφοδο μελών της ΕΛ.ΑΣ και του ΕΟΦ στα γραφεία της οργάνωσης με την αιτιολογία ότι υπήρξε καταγγελία στη Δίωξη Ναρκωτικών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών εξέδωσαν οι Γιατροί του Κόσμου.

«Όπως βεβαίως ήταν αναμενόμενο ο έλεγχος δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, μιας και οι Γιατροί του Κόσμου ακολουθώντας αυστηρά τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται από την ελληνική πολιτεία, φυλάσουν και διαχειρίζονται τα ειδικά φάρμακα που είναι απαραίτητα για ψυχιατρικούς ασθενείς, αποκλεισμένους από το Εθνικό Σύστημα Υγείας» αναφέρει η οργάνωση και συνεχίζει:

«Πραγματικά, προκαλούν εντύπωση οι έλεγχοι σαν αυτούς σε μια κρίσιμη στιγμή για την Υγεία στην χώρα μας, που στρέφονται σε ένα ιατρείο εδραιωμένο στην συνείδηση των Ελλήνων ως καταφύγιο φτωχών και ανασφάλιστων ανθρώπων. Οι ΓτΚ επιφυλάσσονται να προβούν σε  όλες τις νόμιμες ενέργειες, ώστε να αποκαλυφθούν οι όποιοι συκοφάντες με μόνο σκοπό και κριτήριο τη διαφύλαξη του κύρους της Οργάνωσης και την υπεράσπιση των ασθενών τους. Δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα, χωρίς καμία απολύτως διάκριση… όπου υπάρχουν άνθρωποι».

Νωρίτερα, αντίστοιχος έλεγχος είχε πραγματοποιηθεί και στο Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, χωρίς επίσης να υπάρξει κάποιο εύρημα.

«Μας ενημέρωσε το κλιμάκιο της αστυνομίας και του ΕΟΦ ότι έγινε καταγγελία στο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της ΓΑΔΑ ότι διακινούμε ναρκωτικές ουσίες ανεξέλεγκτα σε ναρκομανείς, και για αυτό τον λόγο κάνουν τον έλεγχο. Φυσικά πρόκειται για σκευωρία και κατευθυνόμενες καταγγελίες που θα μάθουμε ποιος τις έχει κάνει. Κάποιους τους πονάει η δράση μας, να ξέρουν όμως ότι όσο μας χτυπάνε τόσο θα δυναμώνουμε»  αναφέρει το κοινωνικό ιατρείο στο Facebook.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, ο ΕΟΦ κλήθηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών- που είχαν σχετική καταγγελία- να συνδράμουν με εμπειρογνώμονες την έρευνα για παράνομες ουσίες «σε δύο κοινωνικούς χώρους». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμπειρογνώμονες διαπίστωσαν πως δεν βρέθηκε τίποτε αξιο αναφοράς και εντός εικοσιτετραώρου θα συντάξουν και θα παραδώσουν γραπτά το πόρισμά τους στον πρόεδρο του οργανισμού.