Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 30χρονου Αλβανού που διαπράχθηκε στις 14 Φεβρουαρίου, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., στις 06:00 το πρωί και ενώ ο 30χρονος επέστρεφε στην οικία του, από κατάστημα όπου διασκέδαζε στην Κυψέλη, δέχθηκε επίθεση από άνδρα, ο οποίος τον πυροβόλησε δυο φορές και τον σκότωσε.

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κάλυκες πυροβόλου όπλου των 9 mm, οι οποίοι στάλθηκαν στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές και συγκριτικές εξετάσεις.

Όπως διαπιστώθηκε, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο Αλβανός (επ) DHIAMANDI ή ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ (ον.) MARIUS ή ΜΑΡΙΟΣ του SPIRO ή ΣΠΥΡΟΥ και της RAIMOND Α γεν. το 1984 στην Αλβανία. Ο δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών για εμπορία ναρκωτικών.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

«Έπειτα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, δημοσιοποιούνται τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφίες του κατηγορούμενου. Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων και για τη διευκόλυνση του εντοπισμού του αναζητούμενου» αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.