Στην περιοχή του κόλπου της Σούδας συνεχίζονται από το πρωί σε θάλασσα και στεριά οι έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων υπηκόων από το Μπαγκλαντές που τα ξημερώματα της Κυριακής έπεσαν στη θάλασσα από το πλοίο "Ionian King" που τους μετέφερε στη Σούδα από την Λιβύη.

Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη Χανίων, Αντώνη Δασκαλάκη στις έρευνες συμμετέχουν περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και τις Αστυνομίας στη στεριά, ενώ στις έρευνες από τη θάλασσα συμμετέχουν δυο πλωτά του Λιμενικού Σώματος και δύο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος είπε, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών υπάρχουν δυσκολίες.

Ο κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο οι υπήκοοι Μπαγκλαντές εγκατέλειψαν το πλοίο, λέγοντας ότι κάποιοι από αυτούς χρησιμοποίησαν σχοινί που ανήκει στο πλοίο.

Η άποψη αυτή επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι στις παλάμες τους βρέθηκαν εγκαύματα, όπως έδειξαν και οι ιατρικές εξετάσεις, ενώ το σχοινί ανασύρθηκε από δύτες κάτω από το βυθό κοντά στο πλοίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά την εξέταση τους από άνδρες του Λιμενικού δεν προκύπτει ότι είχαν βοήθεια από κάποιον στο πλοίο.

Στο "Ionian King" βρίσκονται 1.277 άνθρωποι, ενώ όλοι οι μετανάστες που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο έχουν επιστρέψει στο πλοίο.

Ο κεντρικός λιμενάρχης Χανίων έκανε γνωστό ότι εν όψει της άφιξης, αργά το βράδυ, ενός ακόμα πλοίου με μετανάστες, θα ληφθούν επί πλέον μέτρα ασφαλείας.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, στο αεροδρόμιο "Δασκαλογιάννης", αναμένονται δυο ακόμα αεροσκάφη, προκειμένου να μεταφέρουν στις πατρίδες τους όσους παραμένουν στο "Ionian King".

Το λιμάνι της Σούδας επισκέφθηκαν το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης οι οποίοι ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.