Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στο θέμα της μικρής Μαρίας. Έπειτα από την αποκάλυψη της ταυτότητας των βιολογικών γονιών – όπως τουλάχιστον ισχυρίζονται τα βουλγαρικά ΜΜΕ- το φως της δημοσιότητας είδαν τα έγγραφα ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως ενός βρέφους, θηλυκού γένους, που δηλώθηκε στη αρμόδια υπηρεσία της Λαμίας από μητέρα βουλγαρικής καταγωγής στις 5 Φεβρουαρίου 2009.

Όπως προκύπτει και από τα έγγραφα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα lamiastar.gr, μητέρα του βρέφους που γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου 2009 εμφανίζεται η Σάσα Ρούσεβα (Sasha Ruseva), ένα όνομα το οποίο αναπαράγεται ευρέως και από τα Μέσα Ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.
 
Η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη στο ληξιαρχείο, επειδή η μητέρα δεν προσήλθε ποτέ για να δώσει τα πραγματικά της στοιχεία, όσον αφορά την οικογενειακή της κατάσταση, αφού στο νοσοκομείο Λαμίας είχε δηλώσει άγαμη, ενώ από τα έγγραφα αποδεικνύεται ότι ήταν έγγαμη.

Τι υποστηρίζει η Ρούσεβα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε από την πλευρά της η εμφανιζόμενη ως μητέρα της Μαρίας στα ΜΜΕ της χώρας της, εμφανίστηκε πρόθυμη να υποβληθεί σε εξέταση DNA για να διακριβωθεί εάν το κοριτσάκι είναι όντως η κόρη της. 

Η 38χρονη είπε στους  στους αστυνομικούς της Ιντερπόλ που την ανέκριναν το πρωί της Πέμπτης ότι αν οι εξετάσεις δείξουν ότι το παιδί είναι δικό της, τότε θέλει να την πάρει πίσω.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press που επικαλείται δηλώσεις της 38χρονης στη βουλγαρική κρατική τηλεόραση, η Ρούσεβα κατέθεσε ότι βρέθηκε στην Ελλάδα πριν από μερικά χρόνια και γέννησε το παιδί αλλά δεν το κράτησε, αφού δεν είχε χρήματα να το συντηρήσει. Γι' αυτό, συνέχισε, και το παρέδωσε σε μια άλλη οικογένεια Ρομά.

Στη διάρκεια της ανάκρισης της στο τοπικό αστυνομικό τμήμα σήμερα, η φερόμενη ως βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας είπε ότι σε τηλεοπτικό ρεπορτάζ που είδε χθες, αναγνώρισε τους Ρομά από τα Φάρσαλα ως το ζεύγάρι, στο οποίο η ίδια άφησε το μωρό της.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της Βουλγαρίας Σβετλοζάρ Λάζαροφ.

Σύντομα θα βγουν τα αποτελέσματα του τεστ DNA από το οποία θα διαπιστωθεί αν όντως η Σάσκα Ρούσεβα είναι η βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας.

Έρευνα για συμμετοχή σε εμπόριο βρεφών 

Την ίδια ώρα περιφερειακή εισαγγελία της πόλης Καζανλάκ διέταξε να αρχίσει προανάκριση για συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της μικρής Μαρίας σε εμπορία βρεφών.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια εισαγγελία της Βουλγαρίας η οποία τόνισε ότι η γυναίκα ανακρίνεται για να διαπιστωθεί αν έδωσε τη συγκατάθεση της για ενδεχόμενη πώληση του βρέφους που γέννησε το 2009 στο εξωτερικό. Αιτία στάθηκαν οι μαρτυρίες γειτόνων των Ρούσεφ που υποστήριξαν ότι  η μητέρα πούλησε το παιδί της για 500 λέβα (250 ευρώ).