current views are: 1

25 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση04:44

To DNA θα «φωτίσει» την υπόθεση της μικρής Μαρίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα την προηγούμενη εβδομάδα. 

Δημοσίευση 04:44’
αρθρο-newpost

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, του κοριτσιού που βρέθηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα την προηγούμενη εβδομάδα. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαρίας, που βρέθηκε σε καταυλισμό στα Φάρσαλα την προηγούμενη εβδομάδα και έχει συγκινήσει το Πανελλήνιο με την ιστορία της.

Στα χέρια των βουλγαρικών αρχών βρίσκεται ένα ζευγάρι Ρομά που παραδέχθηκε ότι το 2009 άφησε στη χώρα μας ένα από τα παιδιά της. Η Σάσα Ρούσεβα και ο άνδρας της Ατανάς Ρούσεφ ανακρίθηκαν από τους αστυνομικούς σε πόλη της Βουλγαρίας. Η ίδια η γυναίκα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, παραδέχθηκε ότι έχει δώσει ένα κοριτσάκι της στην Ελλάδα, χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιη πως αυτό είναι η μικρή Μαρία.

«Δεν ξέρω αν είναι δική μας», είπε χαρακτηριστικά η βουλγάρα Ρομά, ενώ ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πάρει χρήματα. «Η κόρη μου είχε φύγει για να παντρευτεί και τα παιδιά είχαν μείνει στον δρόμο χωρίς κανέναν να τα προσέχει. Τότε η γυναίκα μου είπε “δώστην μου, θα την φροντίζω εγώ. Μπορείς να έρθεις να την πάρεις όποτε θέλεις”. Αλλά γέννησα άλλα δύο παιδιά και δεν πήγα. Δεν πήρα λεφτά». 

Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της γυναίκας που έχει συλληφθεί για το ότι δεν πήρε χρήματα για να δώσει το κορίτσι, οι γείτονες του ζευγαριού υποστηρίζουν ότι πούλησαν το παιδί για 250 ευρώ. Το ζευγάρι ζει μαζί με τα άλλα δέκα παιδιά του σε καταυλισμό και όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πολλά από αυτά είναι ανοικτόχρωμα και ξανθά. 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η Σάσα Ρούσεβα το 2009 βρέθηκε στην Ελλάδα και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στο νοσοκομείο της Λαμίας, από όπου και έφυγε κρυφά, αφού δεν είχε χρήματα για να πληρώσει την γέννα. Το Lamiastar δημοσίευσε ληξιαρχική πράξη γέννησης ενός κοριτσιού, στην οποία η μητέρα είναι η Σάσα Ρούσεβα. Το παιδί αναγράφεται ότι γεννήθηκε στις 31 Ιανουάρίου του 2009.

Από τις εισαγγελικές αρχές της Βουλγαρίας έχει διαταχθεί να αρχίσει προανάκριση για συμμετοχή της φερόμενης ως μητέρας της μικρής Μαρίας σε εμπορία βρεφών, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και εξέταση DNA.

 Για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει μάρτυρες ενώ η εισαγγελία διεξάγει έρευνες αναφορικά με τα ταξίδια της στην Ελλάδα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα