Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τη ταυτότητα της μικρής Μαρίας, η οποία εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε καταυλισμό των Φαρσάλων.

Η 35χρονη Σάσα Ρούσεβα από τη Βουλγαρία που υποστηρίζει ότι είναι η βιολογική μητέρα της μικρής ζητά τώρα πίσω το παιδί της. Αναγκάστηκα να την αφήσω γιατί δεν είχα να τη ζήσω, είπε. 

Μητέρα άλλων 10 παιδιών, η Ρούσεβα είπε στα διεθνή ΜΜΕ που την εντόπισαν στον καταυλισμό ρομά στο Νικολάεβο της Βουλγαρίας πως «θέλω πίσω τη Μαρία». Υποστήριξε πως δεν πούλησε τη μικρή Μαρία αλλά αναγκάστηκε να την αφήσει με φιλικό της πρόσωπο στην Ελλάδα γιατί δε μπορούσε να πληρώσει για να βγάλει τα έγγραφα που χρειάζονταν για να γυρίσει με το παιδί στη Βουλγαρία. 

Όπως γράφει η Daily Mail,  ο 37χρονος σύζυγος της Ρούσεβα, Ατανα Ρούσεφ έχει γονίδιο Αλμπίνου στην οικογένειά του. Και αυτό μπορεί να εξηγεί πως τρία από τα παιδιά του ζευγαριού είναι κατάξανθα, όπως και η μικρή Μαρία. 

«Δεν πούλησα τη Μαρία ούτε και την παράτησα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ποτέ δεν την ξέχασα. Προσεύχομαι για εκείνη κάθε μέρα. Τη θέλω πίσω», είπε η 35χρονη στη Daily Mail. 

Η Ρούσεβα αποκάλυψε ότι ήταν έγκυος στη Μαρία όταν με τον άντρα της έφυγαν για να δουλέψουν σε χωράφια στην Ελλάδα.

Άφησε τη μεγάλη της κόρη στη Βουλγαρία, για να προσέχει τα μικρότερα αδέρφια της. Αλλά όταν εκείνη παντρεύτηκε και ήθελε να μετακομίσει, η Ρούσεβα αναγκάστηκε να γυρίσει. «Γέννησα τη Μαρία πριν από 4,5 χρόνια, δε μπορώ να θυμηθώ την ακριβή ημερομηνία», είπε. Και πρόσθεσε πως δε μπορούσε να πάρει τη Μαρία πίσω μαζί της γιατί οι ελληνικές αρχές ζήτησαν εκατοντάδες ευρώ για το πιστοποιητικό γέννησης. 

«Πρόσεχα τη Μαρία επί επτά μήνες αλλά έπρεπε να γυρίσω να προσέξω τα άλλα μου παιδιά. Άφησε τη Μαρία με τη συγκάτοικό μου που ήταν επίσης ρομά. Όταν έφυγα, της ζήτησα να στείλει το παιδί στη Βουλγαρία. Αλλά δεν το έκανε. Δε μπορώ να θυμηθώ το όνομά της. Της τηλεφώνησα πολλές φορές και ήξερα πως το παιδί ήταν καλά. Δεν ξέρω γιατί την κράτησε τόσο πολύ», είπε. 

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι από ένα σημείο και μετά, σταμάτησε τα τηλεφωνήματα στη γυναίκα μυστήριο στην Ελλάδα. «Δεν είχα λεφτά για να τηλεφωνώ στη γυναίκα στην Ελλάδα και έτσι σταμάτησα να προσπαθώ να έρθω σε επαφή μαζί της. Δεν ήξερα τι συμβαίνει στο παιδί μου. Αλλά ποτέ δεν έπαψα να τη θέλω, είναι σάρκα και αίμα μου». 

TAGS