Τρικαλινός και γιατρός, είναι ο καλύτερος παίκτης ταβλιού στη χώρα μας, ενώ έχει αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής με συμμετοχή του το 2009, σε παγκόσμιους αγώνες ταβλιού «backgammon».

Ο λόγος για τον γιατρό, κ. Χρήστο Γρούτσο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στο χώρο των παιχτών ταβλιού πανελλήνια, καθώς άλλωστε επί δύο χρόνια τώρα (2012-2013) κρατά σταθερά τα σκήπτρα του καλύτερου παίκτη στη χώρα, διατηρώντας το όνομά του πρώτο στη λίστα της βαθμολογίας «ELO».

Ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα, αλλά η φήμη του ως καλύτερος ταβλαδόρος, έχει ξεπεράσει και τα σύνορα της Ελλάδας, αφού έχει δεχθεί ακόμη και ονομαστική πρόσκληση για συμμετοχή του σε παγκόσμιους αγώνες ταβλιού «backgammon» από την Κίνα!

Μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Backgammon, χρόνια τώρα, έχει παρουσιάσει τα καλύτερα δείγματα ενός έξυπνου παίχτη, με τον Αθηναίο πρόεδρο αυτής, κ. Μιχάλη Προυκάκη, να μιλά γι αυτόν με θαυμασμό, αναφέροντας ότι βρίσκεται στην κορυφή της πυραμίδας των καλύτερων παικτών στη χώρα, που άξια μπορεί να την εκπροσωπήσει στο εξωτερικό (κάτι που το έχει κάνει ήδη).

Η σταθερή πρωτιά του στην κατηγορία ««ELO», είναι η πιο αντικειμενική κριτική για έναν παίκτη, καθότι καταγράφονται όλοι οι νικητές των αγώνων που πραγματοποιούνται, ως εκ τούτου ο κ. Χρήστος Γρούτσος έχει τις περισσότερες νίκες.

Ο κ. Γρούτσος, μας ανάφερε, πως ξεκίνησε το αγωνιστικό τάβλι τη δεκαετία του '80, ως φοιτητής, παρακινούμενος από έναν παλιό παίκτη τον Αντώνη Μαλτεζόπουλο. Εκείνη την εποχή γίνεται και η πρώτη προσπάθεια δημιουργίας συλλόγου. «Μέχρι τότε έπαιζα τάβλι καφενείου...», τονίζει ο ίδιος και συμπληρώνει ότι τον κέρδισε η πρόκληση να ερευνήσει ένα πεδίο γνώσης πολύ μεγαλύτερο στο παιχνίδι.

Σήμερα ασχολείται τουλάχιστον δύο ώρες την ημέρα παίζοντας τάβλι στο διαδίκτυο, καθότι δύσκολο να βρει ανταγωνιστή ζωντανά!

Επισημαίνει δε ότι το παιχνίδι απαιτεί συνεχή μελέτη και πάντα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθεις, για αποφυγή λαθών.