Όσο η φερόμενη ως βιολογική μητέρα της μικρής Μαρίας διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν πούλησε το κοριτσάκι που γέννησε το 2009, αλλά το αποχωρίστηκε γιατί δεν μπορούσε να το αναθρέψει, η διπλή σύλληψή της επί ελληνικού εδάφους, αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο συμμετοχής της σε κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Οι συχνές επισκέψεις στην Ελλάδα της 35χρονης Σάσα Ρούσεβα, που υποστηρίζει: «μάλλον η Μαρία είναι δικό μου παιδί», εγείρουν πλήθος ερωτημάτων για τον σκοπό που εξυπηρετούσαν. Σύμφωνα με την ίδια, στα τέλη του 2008 πέρασε μαζί με τον σύζυγό της τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, προκειμένου να εργαστεί ως εργάτρια στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, αφού στην πατρίδα της το μεροκάματο είναι δυσεύρετο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη χώρα, έμεινε έγκυος και –σύμφωνα πάντα με την ίδια- γέννησε τον Ιανουάριο του 2009 στο νοσοκομείο της Λαμίας ένα ξανθό κοριτσάκι, το οποίο και εμπιστεύτηκε σε φιλική της οικογένεια της περιοχής.

Ωστόσο, η Ρούσεβα φαίνεται να αφήνει τεράστια κενά στην εκδοχή της. Δηλώσεις και πληροφορίες από γείτονές της στον καταυλισμό, αλλά και τα γεγονότα που προκύπτουν από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, «καίνε» την Βουλγάρα Ρομά, που ακόμη δεν έχει καταφέρει να πείσει για την αλήθεια των λεγομένων της.

Όχι μία, αλλά δύο φορές φέρεται να έχει συλληφθεί η 35χρονη Ρούσεβα από τις ελληνικές Αρχές, με την κατηγορία της εμπλοκής σε απόπειρα πώλησης βρέφους.

Μάλιστα, όπως ισχυρίζεται σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail, η πρώτη σύλληψή της καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2009, λίγο μετά την γέννηση του παιδιού της, ενώ το γεγονός ότι δεν προφυλακίστηκε της έδωσε το περιθώριο να το σκάσει μαζί με το νεογέννητο παιδί. Η Ρούσεβα φέρεται να επέστρεψε στην Ελλάδα απτόητη, στις αρχές του χρόνου, όταν και συνελήφθη για δεύτερη φορά με την ίδια κατηγορία.

Οι υποψίες περί συμμετοχής της σε αγοραπωλησίες βρέφους, ενισχύονται περαιτέρω, καθώς πρόσωπα από το κοντινό της περιβάλλον, ισχυρίζονται ότι το ξανθό κορίτσι που γέννησε η Ρούσεβα στην Λαμία, πουλήθηκε έναντι 250 ευρώ. Το εν λόγω αντίτιμο αναφέρθηκε σε βουλγαρικό ραδιοφωνικό σταθμό, από έναν άνδρα που ισχυρίζεται ότι είναι αδελφός της 35χρονης Βουλγάρας.

Ο φερόμενος ως θείος της Μαρίας, δήλωσε: «Ξέραμε ότι η αδελφή μου γέννησε ένα παιδί στην Ελλάδα και ότι το έδωσε σε φίλους της εκεί, γιατί ήταν αδύνατο να το αναθρέψει. Είχαν συμφωνήσει ότι τόσο η ίδια όσο και ο πατέρας του παιδιού, θα μπορούν να το επισκέπτονται όποτε θέλουν στα Φάρσαλα», προσθέτοντας ωστόσο ότι μέρος της συμφωνίας ήταν ότι η Ρούσεβα και ο σύζυγός της θα έπαιρναν 250 ευρώ, για να αφήσουν το ξανθό αγγελούδι στον καταυλισμό. Στα 1.000 ευρώ τοποθετούν οι γείτονες της οικογένειας των Βουλγάρων την αμοιβή που φέρεται να καταβλήθηκε ως αντάλλαγμα για την μικρή Μαρία.

Τα χρηματικά ποσά ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο, με αναφορά της daily mail σε πληροφορίες από τις ελληνικές Αρχές. Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, η Αστυνομία πιστεύει ότι το 4χρονο κορίτσι που γεννήθηκε στη Λαμία το 2009, έπεσε θύμα κυκλώματος, που πουλά νεογέννητα σε άτεκνα ζευγάρι, σε τιμές που ξεπερνούν τις 25.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση της Μαρίας, το αλισβερίσι έγινε σε… τιμή ευκαιρίας, καθώς οι επιτήδειοι φοβούνταν ότι η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη τους και γι’ αυτό έκλεισαν άρον άρον την συμφωνία.