Την ενίσχυση νοσοκομείων της χώρας μας με πέντε κοντέινερ υγειονομικού υλικού από τις ΗΠΑ, μέσω της «Αποστολής» και του IOCC, ανακοίνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» Κωνσταντίνο Δήμτσα και τη Συντονίστρια των Προγραμμάτων του IOCC στην Ελλάδα, Δέσποινα Κατσιβελάκη.

Ανταποκρινόμενοι στη κρίση που πλήττει την Ελλάδα, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, o International Orthodox Christian Charities-IOCC μέσω χρηματοδότησης του Jaharis Family Foundation αποστέλλει, εντός του 2014, στην «Αποστολή», πέντε κοντέινερ υγειονομικού υλικού, συμβάλλοντας έτσι στην κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομειακά Ιδρύματα της χώρας.

Το περιεχόμενο των κοντέινερ συνολικής αξίας $4.000.000 περιλαμβάνει αναλώσιμο νοσοκομειακό υλικό σύριγγες, γάντια, γάζες, επιδέσμους και εκατοντάδες άλλα είδη αντικειμένων ευρείας και εξειδικευμένης νοσοκομειακής κατανάλωσης. Τα πέντε κοντέινερ 40 ποδών έκαστο, θα φτάσουν τμηματικά από την Αμερική στην Ελλάδα και εν συνεχεία θα διοχετευθούν, σε συνεργασία με την «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Υπουργείου Υγείας σε Νοσοκομειακά Ιδρύματα όλης της χώρας.

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο για την πρωτοβουλία του και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ στον Μακαριώτατο για να οργανώσουμε με την «Αποστολή», την προσφορά υγειονομικού υλικού από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής, τον IOCC και τον Έλληνα ευεργέτη κ. Τζαχάρη στα νοσοκομεία της χώρας μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Μακαριώτατο που με δική του παρέμβαση και έμπνευση οργανώνεται όλη αυτή η δωρεά μέσω της «Αποστολής», στην Ελλάδα σε εποχή που έχουμε πολύ μεγάλες ανάγκες. Η προσφορά θα καλύψει ανάγκες φτωχών ανθρώπων και σας ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό και βεβαίως για να πάρουμε την ευλογία και την συμβουλή του για να πορευθούμε όσο πιο καλά γίνεται».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά συναντηθήκαμε σήμερα με τον Υπουργό για ένα βασικό θέμα. Από την Αμερική οι ομογενείς και η Αρχιεπισκοπή Αμερικής φρόντισαν και ανταποκρίθηκαν σε δικά μας αιτήματα μεταξύ των οποίων και για υγειονομικό υλικό με 5 κοντέινερ και συναντηθήκαμε με τον Υπουργό για το πώς θα διοχετευθούν σε χώρους υγείας που έχουν ανάγκη. Ο Υπουργός ανταποκρίθηκε αμέσως και θα γίνει μια σύσκεψη την ερχομένη εβδομάδα για να καθοριστούν οι αποδέκτες».

Ο κ. Δήμτσας με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, όπως υπογράμμισε, θα φροντίσει προκειμένου η «Αποστολή» να σταθεί δίπλα στις ανάγκες των νοσοκομείων όπου χρειάζεται, σε κάθε ακριτική γωνιά της Ελλάδος σε κάθε φωνή συνανθρώπου μας που μας έχει ανάγκη. «Έχουμε καταγράψει τις ανάγκες με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και τώρα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και να καλύψουμε αιτήματα νοσοκομείων και ακριτικών περιοχών».