Η εξέταση γενετικού υλικού (DNA) επιβεβαίωσε ότι η βουλγάρα ρομά, Σάσα Ρούσεβα είναι η μητέρα της μικρής Μαρίας, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τη γειτονική χώρα. 

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε ο  γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας  Σβετλοζάρ Λάζαροφ

«Τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA αποδεικνύουν με βαθμό 99,9% ότι η Σάσα Ρούσεβα και ο Ατανάς Ρούσεφ είναι οι βιολογικοί γονείς της μικρής Μαρίας», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Η Μαρία, ηλικίας 5 με 6 ετών, αναμένεται να μεταφερθεί σε ένα κέντρο υποδοχής της κοινωνικής πρόνοιας της Βουλγαρίας και στη συνέχεια να δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια, σύμφωνα με τη Γιάνα Κάνεβα υπεύθυνη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας της Στάρα Ζαγκόρα, σύμφωνα με το πρακτορείο BGNES της Βουλγαρίας.

Έρευνα για εμπορία βρεφών

Η Ρούσεβα με τον πατέρα της μικρής  εμφανίστηκαν την Πέμπτη ενώπιον των βουλγαρικών αρχών όπου και υποστήριξε ότι όντως είχε γεννήσει ένα παιδάκι τον Ιανουάριο του 2009 στη Λαμία και το οποίο άφησε στην Ελλάδα καθώς δεν είχε λεφτά να το θρέψει.

Οι αξιωματούχοι της βουλγαρικής αστυνομίας πάντως διερευνούν αν η μητέρα είχε πουλήσει το παιδί, ένα έγκλημα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης ή αν το χάρισε στη Ρομά από τα Φάρσαλα. Να σημειωθεί, ότι Ρομά από τον βουλγαρικό καταυλισμό υποστήριξαν στις αρχές ότι η Ρούσεβα έλαβε 250 ευρώ για να πουλήσει τη Μαρία.

Μάλιστα, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες, έπειτα από την έκταση που πήρε το θέμα, η  Ρούσεβα ισχυρίστηκε ότι αν γινόταν το τεστ DNA έδειχνε ότι η μικρή Μαρία είναι όντως κόρη της, θα την έπαιρνε πίσω.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα και ξεχώρισε από τα ανοιχτά χαρακτηριστικά της και μετά τη σύλληψη των «γονιών» της η ΕΛ.ΑΣ. άρχισε να εξετάζει το ενδεχόμενο εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών.

Αίτηση αποφυλάκισης θα καταθέσουν οι ρομά από τα Φάρσαλα

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, το ζεύγος των ρομά από  τα Φάρσαλα που εμφανιζόταν ως «γονείς» της μικρής Μαρίας, προτίθενται να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης, έπειτα και από τις τελευταίες εξελίξεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες βάσει των οποίων προφυλακίστηκαν ήταν «αρπαγή ανηλίκου και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση».

Η επιβεβαίωση και από το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας, ότι η εξέταση DNA που έγινε εκεί, έδειξε ότι βιολογικοί γονείς της μικρής είναι οι δυο ρομά από την Βουλγαρία καθώς και η παραδοχή της βιολογικής μητέρας ότι άφησε την μικρή στην αθίγγανη από το Φάρσαλα, συνάδει με τον ισχυρισμό των δυο κατά την απολογία τους την περασμένη Δευτέρα καθώς είχαν παραδεχτεί ότι επρόκειτο για παράνομη υιοθεσία αλλά όχι για αρπαγή.

Οι δυο αθίγγανοι κρατούνται η μεν γυναίκα στις φυλακές Κορυδαλλού ο δε άνδρας στις φυλακές Λάρισας.

TAGS