Δικαστικές εξελίξεις με ανατροπές στην πολύκροτη υπόθεση απαγωγής του Μάριου Παπαγεωργίου, που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο. 

Το βράδυ της Παρασκευής, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» παρουσίασε τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο της πολύκροτης αυτής ιστορίας.

Ο άνθρωπος-κλειδί που εμφανιζόταν τον πρώτο καιρό από τους αστυνομικούς σαν βασικός συνεργάτης του φερόμενου ως εγκέφαλου, μίλησε για πρώτη φορά στην Αγγελική Νικολούλη και αποκάλυψε άγνωστες πτυχές που θα συζητηθούν.

Η μαρτυρία του για τη μοιραία νύχτα της απαγωγής είναι συγκλονιστική.

«Δεν ήξερα ότι ήταν ο Μάριος»

Ο  ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο βασικός κατηγορούμενος τον «έμπλεξε» και δεν είχε ιδέα σε ποιους έκανε τα απειλητικά τηλεφωνήματα. Υποστήριξε ότι ενώ γνώριζε τον Μάριο και τη μητέρα του γιατί ήταν πελάτης στο ιατρείο τους, αγνοούσε ότι τον είχε βάλει να τηλεφωνεί στην μητέρα του Μάριου. Μόνο όταν συνελήφθη συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για εκείνη και το γιο της.

Για τον «εγκέφαλο» είπε ότι οι πόρτες στην Αστυνομία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες του άνοιγαν διάπλατα. Εντύπωση προκάλεσε η μαρτυρία του ότι ο δράστης οπλοφορούσε, διέθετε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ μέσα στο αμάξι του είχε φάρο, σαν κι αυτόν που χρησιμοποιούν τα περιπολικά.

Στο «παιχνίδι» και η σύζυγος του εγκέφαλου

Ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στον βασικό κατηγορούμενο, είπε στη δημοσιογράφο ότι ενεργούσε υπό την καθοδήγηση του. Ο φερόμενος ως εγκέφαλος του υπαγόρευε λέξη προς λέξη τι να πει στα τηλεφωνήματα που έκανε στην μητέρα του Μάριου. Τον πίεζε για να την εκβιάζει και να της δίνει οδηγίες που να αφήσει τα λύτρα και σε ποιο σημείο θα βρει το αμάξι του παιδιού της.

Πιέσεις δεχόταν και από τη σύζυγο του κατηγορούμενου, που ήταν παρούσα στην τελευταία σημαντική συνάντηση τους. Όταν τον ρωτούσε που είναι το παιδί και γιατί δεν επικοινωνεί με τη μητέρα του, εκείνος του απαντούσε ότι ο 26χρονος είναι ασφαλής σε ένα σπίτι με φίλους. Στην ερώτηση της δημοσιογράφου που πιστεύει ότι βρίσκεται ο Μάριος, απάντησε ότι ο μόνος που γνωρίζει είναι ο κατηγορούμενος.

 Για ανθρωποκτονία μόνο ο «εγκέφαλος»

Οι πέντε από τους επτά που εμπλέκονται στην υπόθεση του 26χρονου Μάριου, αποφυλακίστηκαν με περιοριστικούς όρους, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το Συμβούλιο διαφοροποιήθηκε από την εισήγηση της Εισαγγελέως που είχε προτείνει την παραπομπή όλων των κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία μετά τα μακάβρια ευρήματα.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται ο καθένας για διαφορετικά αδικήματα. Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας θα βρεθεί τελικά μόνο ο «εγκέφαλος» που έστησε την απαγωγή του άτυχου νέου. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι οι πέντε από τους επτά δεν είναι ύποπτοι φυγής και με τη συμπλήρωση του δωδεκαμήνου τους άφησε ελεύθερους μέχρι να προσδιοριστεί η δίκη τους.