Για 100 ευρώ άφησε τη μικρή Μαρία στην Ελλάδα η βιολογική μητέρα της Σάσα Ρούσεβα, όπως υποστήριξε η 65χρονη προγιαγιά της μικρής, Ζεϊνέπ , μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CBS.

«Άφησε το παιδί και πήρε μόλις 100 ευρώ για να αγοράσει εισιτήρια και να γυρίσει στο σπίτι στα άλλα παιδιά της», είπε και πρόσθεσε: «Μετά έκλαιγε όλη την ώρα για το παιδί. Αργότερα δεν μπορούσε να βρει τα χρήματα για να γυρίσει πίσω. Η Σάσα πρέπει να αγοράσει φάρμακα και τρόφιμα για τα παιδιά, και τα χρήματα δεν είναι αρκετά».

Την ίδια ώρα, η αδελφή της Μαρίας δήλωσε ότι θέλει τη Μαρία να γυρίσει πίσω στον καταυλισμό τους στη Βουλγαρία. «Μού αρέσει πάρα πολύ που μοιάζει πολύ με μένα, και θέλω να γυρίσει πίσω στο σπίτι της. Θα αναλάβουμε τη φροντίδα της και μπορώ να βοηθήσω τη μητέρα μου» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ο Στόγιαν Τοντόροφ πάντως, ένας γείτονας των Ρούσεφ, παραπονέθηκε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει αυτός και η οικογένειά του κάθε μέρα, αναφέροντας ότι οι αρχές δεν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν τους Ρομά. «Έρχονται σε εμάς μόνο την παραμονή των εκλογών με την ελπίδα να πάρουν τις ψήφους μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, αβέβαιο παραμένει το μέλλον της Μαρίας καθώς εναπόκειται στην ελληνική Δικαιοσύνη να αποφασίσει εάν θα επιστραφεί η μικρή Μαρία στους φυσικούς γονείς της στη Βουλγαρία.

Η απόφαση θα βασιστεί από το αν το παιδί κινδυνεύει από την επιστροφή του στην οικογένεια των Ρομά.

Σύμφωνα πάντως με βουλγαρικά ΜΜΕ, η νομοθεσία της χώρας προβλέπει ότι η μικρή Μαρία θα εισαχθεί σε ίδρυμα και δεν θα δοθεί πίσω στην οικογένεια. 

TAGS