Σε επιφυλακή έχει τεθεί από το πρωί το Λιμενικό Σώμα από την πληροφορία ότι ένα σκάφος που πιθανότατα μεταφέρει λαθρομετανάστες, κινείται νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος - "φάντασμα", φέρεται να πλέει σε διεθνή ύδατα νότια των Χανίων, κοντά στη Γαύδο ενώ ο αριθμός των ατόμων που μεταφέρει είναι άγνωστος.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες σε επιφυλακή βρίσκονται τα Λιμεναρχεία Παλαιόχωρας και Αγ. Γαλήνης καθώς και ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του Υπουργείου.

Οι πληροφορίες ωστόσο είναι ακόμα συγκεχυμένες καθώς ακόμα και οι λιμενικές αρχές δεν έχουν πλήρη εικόνα του περιστατικού για τον απλό λόγο ότι δεν υπάρχει πλωτό μέσο του Λιμενικού ώστε να προσεγγίσει στο σκάφος.

Το σκάφος της Παλαιόχωρας παραμένει αποσπασμένο στη Χίο και το σκάφος από τον σταθμό στην Αγ. Γαλήνη βρίσκεται για ακόμη μια φορά σε ακινησία λόγω βλάβης.

Υπό κανονικές συνθήκες, ένα από τα δύο σκάφη, με προτεραιότητα εκείνο της Παλαιόχωρας, θα έβγαινε στα ανοιχτά για την αντιμετώπιση του περιστατικού, το οποίο αν και δεν φαίνεται να είναι σοβαρό, αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά την "γύμνια" των νότιων θαλάσσιων συνόρων αλλά και το γεγονός ότι είμαστε απροετοίμαστοι για έκτακτα γεγονότα.

Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και ο δήμαρχος Γαύδου ενώ επιστρατεύτηκαν για να συνδράμουν και ψαράδες από το ακριτικό νησί, οι οποίοι μέχρι στιγμής αναφέρουν ότι δεν έχουν εντοπίσει το σκάφος.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με έγκυρες πηγές, την αρχική κινητοποίηση προκάλεσε ένα τηλεφώνημα σε λιμενικές αρχές που ειδοποιούσε για την ύπαρξη του σκάφους πλησίον της Γαύδου.