Τέσσερις αλλοδαποί συνελήφθησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Ζήνωνος, καθώς είχαν πάνω τους 362 πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για τέσσερα άτομα ηλικίας 37, 53, 47 και 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Μετά από καταγγελίες του ΟΑΣΑ, πραγματοποιήθηκε έρευνα και εντοπίσθηκαν στην οδό Ζήνωνος, ο 37χρονος και ο 53χρονος να προβαίνουν σε ύποπτες συναλλαγές με ομοεθνείς τους, λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις. Μετά από συντονισμένη επιχείρηση οι δύο ανωτέρω συνελήφθησαν, κατά τη στιγμή που πωλούσαν πλαστά εισιτήρια στους άλλους δύο συλληφθέντες ομοεθνείς τους.

Στη κατοχή τους και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους στον Κεραμεικό και στην Πλατεία Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τριακόσια εξήντα δύο (362) πλαστά εισιτήρια του ΟΑΣΑ

Δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Ένας (1) εκτυπωτής.

Τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Με αφορμή τη σύλληψη των 4 ατόμων, το υπουργείο Μεταφορών σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι «από το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια για την αντιμετώπιση όλων των “πληγών” που προκαλούν οικονομική αιμορραγία στις δημόσιες συγκοινωνίες, μια από τις οποίες είναι η διακίνηση πλαστών εισιτηρίων».

«Η στενή συνεργασία των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη φέρνει ήδη αποτελέσματα, όπως δείχνει η χθεσινή εξάρθρωση του κυκλώματος που εκτύπωνε και διακινούσε πλαστά εισιτήρια εξαπατώντας το επιβατικό κοινό και ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση. 

Και καταλήγει το υπουργείο: «Ωστόσο για την πλήρη καταπολέμηση της διακίνησης πλαστών εισιτηρίων είναι αναγκαίο να συνδράμουν και οι πολίτες, επιλέγοντας να προμηθεύονται εισιτήρια από τα σημεία πώλησης του Ο.Α.Σ.Α.. Η προστασία των δημόσιων συγκοινωνιών είναι υπόθεση όλων μας»