Θρίλερ με αλιευτικό που εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας να κινείται 110 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου και να κατευθύνεται προς την Ιταλία. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Mega, μέσα βρίσκονταν τουλάχιστον 120 λαθρομετανάστες.

Οι ελληνικές Αρχές επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με τον κυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος έχει αρνηθεί οποιαδήποτε βοήθεια. 

Η ακτοφυλακή έχει δεσμεύσει ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Δανίας ώστε να παρακολουθεί το σκάφος μιας και βρίσκεται προς το παρόν σε διεθνή ύδατα αλλά σε περιοχή που είναι στην αρμοδιότητας της χώρας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης.

Στο μεταξύ, αργά το βράδυ της Δευτέρας 15 λαθρομετανάστες, άγνωστης εθνικότητας μέχρι στιγμής, περισυνελέγησαν από σκάφος του Λιμενικού από τη θαλάσσια περιοχή ακρωτήρι Λούρος στην Κω.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή δεν βρέθηκε κάποιο σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι λαθρομετανάστες ενώ οι ίδιοι ανέφεραν ότι ένα άτομο αγνοείται.

Στη θαλάσσια περιοχή βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τυχόν αγνοούμενους ενώ οι λαθρομετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν στο κέντρο υγείας του νησιού.