Ιδιαίτερα συνεργάσιμος με τις Αρχές της Κύπρου είναι ο 21χρονος που απεικονίζεται στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και φαίνεται πως μοιάζει ιδιαίτερα με το σκίτσο του μικρού Μπεν όπως θα ήταν σήμερα.

Ο νεαρός έχει δώσει τη συγκατάθεσή του ώστε να διενεργηθεί τεστ DNA, ενώ από την Ιντερπόλ θα σταλεί επειγόντως στην Κύπρο το γενετικό υλικό των γονιών του Μπεν. 

Ο άνδρας εντοπίστηκε χθες το απόγευμα σε πολύ μικρή απόσταση από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας στη Λεμεσό. Διαμένει με θείους του σε σπίτι κοντά στην εκκλησία. Την πληροφορία για το νεαρό έδωσαν γείτονες που τον αναγνώρισαν από τη φωτογραφία. 

Ο νεαρός άνδρας συνεργάζεται πρόθυμα με τις αρχές, στις οποίες ανέφερε ότι αναγνώρισε τον εαυτό του στο βίντεο και στις φωτογραφίες, αλλά φοβόταν να επικοινωνήσει με την Αστυνομία γιατί δεν ήξερε γιατί τον αναζητούσε.

Είπε ότι είναι Ρουμάνος και ότι δεν γνωρίζει εάν είναι ή όχι υιοθετημένος. Ερωτηθείς για την οικογένειά του, δήλωσε ότι η μητέρα του ζει και εργάζεται στη Μαδρίτη ενώ ο πατέρας του είναι άνεργος και ζει στη Ρουμανία.

Με «οδηγό» το βίντεο και τις φωτογραφίες που είχαν καταφέρει να απομονώσουν οι αστυνομικοί της Κύπρου ξεκίνησε ένα «ανθρωποκυνηγητό» προκειμένου να βρεθεί ο νεαρός που απεικονίζεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αστυνομικό τμήμα Λεμεσού οδηγήθηκαν δύο ακόμη νεαροί, στους οποίους επίσης θα διενεργηθεί εξέταση DNA. 

Η μητέρα του Μπεν δεν έχει σταματήσει εδώ και 22 χρόνια να παλεύει προκειμένου να βρει το γιο της και οι τελευταίες εξελίξεις έχουν αναπτερώσει τις ελπίδες της για τον εντοπισμό του.

Για τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας είπε: «Θεωρώ ότι μπορεί να είναι εκείνος, όμως, η Αστυνομία γνωρίζει καλύτερα. Σε κάθε περίπτωση το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι επιθυμούμε σαν οικογένεια και επιζητούμε τεστ DNA, ούτως ώστε να εξακριβωθεί η ταυτότητα του ανθρώπου που διακρίνεται στο βίντεο».