Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο Πακιστανός που τον Ιούλιο του 2012 είχε κακοποιήσει βάναυσα την 16χρονη τότε Μυρτώ, η οποία από τότε δίνει μάχη για να ανακτήσει τις αισθήσεις της και νοσηλεύεται πλέον σε ειδική μονάδα στις ΗΠΑ.

Η μητέρα της, Μαίρη Κοτρώτσου, που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της και δίνει τη δική της μάχη δίπλα στο παιδί της, μίλησε στο MEGA λέγοντας πως αποφεύγει οποιαδήποτε σκέψη για τον δράστη και τονίζει:

«Προσπαθώ να μην σκέφτομαι τίποτα που να αφορά αυτό το πλάσμα γιατί όσο και να το σκεφτώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τρελαθώ. Κοιτάω μόνο τη Μυρτώ. Πως θα αντιμετωπίσω τα προβλήματα της Μυρτώς. Για μένα είναι πολύτιμη».

Αναφερόμενη στην κατάσταση της υγείας της κόρης της η κ. Κοτρώτσου υπογραμμίζει:

«Η βελτίωση όσο αφορά την κίνηση και την ομιλία είναι υποτυπώδης. Όσον αφορά τη νόηση υπάρχει κάποια βελτίωση. Το κυριότερο όμως πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Μυρτώ αυτή τη στιγμή είναι από κάποιες κρίσεις νευρικές που καταλήγουν σε επιληπτικές».

Η οικογένεια της έχει ζητήσει την αναβολή της δίκης για ανθρωποκτονία καθώς η μητέρα είναι και η μοναδική μάρτυρας κατά του Πακιστανού, ο οποίος σχεδίαζε όπως φαίνεται την επίθεση στο κορίτσι αρκετό καιρό.

«Είμαι η μοναδική αυτόπτης μάρτυς. Είμαι η μοναδική που τον είδε πως κοιτούσε και τι έκανε, πριν κάνει ο,τι έκανε. Είμαι η μοναδική που μπορεί να περιγράψει με σαφήνεια τον τρόπο, που μελετούσε τις κινήσεις μας», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα της Μυρτούς.