Προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησης των δυο ρομά από τα Φάρσαλα, που εμφανιζόταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, κατέθεσαν σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισής τους.

Η κατάθεση της προσφυγής είχε προαναγγελθεί ήδη από την Παρασκευή και σήμερα ήταν αναμενόμενη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Εσωτερικών της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι βάσει των σχετικών εξετάσεων DNA βιολογικοί γονείς του παιδιού είναι οι δυο ρομά από την Βουλγαρία οι οποίοι παραδέχτηκαν ότι οικειοθελώς έδωσαν το παιδί.

Κατόπιν τούτων, κατά τους συνηγόρους των ρομά από τα Φάρσαλα δεν τίθεται θέμα «αρπαγής» του παιδιού οπότε η κατηγορία που τους είχε αποδοθεί και για «αρπαγή ανήλικου» παράλληλα με εκείνη της «υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση», δεν έχει ισχύ.

Για το αίτημα της υπεράσπισης του ζευγαριού αναμένεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την έκδοση σχετικού βουλεύματος το επόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, όπως έκαναν γνωστό οι συνήγοροι τους ζεύγους των Ρομά από τα Φάρσαλα, στις προθέσεις τους είναι, εφόσον οι εξελίξεις σε νομικό επίπεδο είναι ευνοϊκές ως προς το αίτημα αποφυλάκισης τους να διεκδικήσουν την επιστροφή της Μαρίας στην οικογένειά τους και να προβούν σε διαδικασίες νόμιμης υιοθεσίας.