Άγριο ξυλοδαρμό καταγγέλλει πως δέχθηκε ένας επιβάτης του μετρό από ελεγκτή εισιτηρίων στον σταθμό Αττικής την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με καταγγελία του στην Εφημερίδα των Συντακτών, όλα ξεκίνησαν μετά από έλεγχο στο σταθμό της Αττικής. Ένα εισιτήριο επιβάτιδος, του οποίου το σημάδι της επικύρωσής του στο μηχάνημα δεν ήταν ευκρινές θεωρήθηκε άκυρο από τον ελεγκτή.

Ακολούθησε έντονος διάλογος, ενώ η γυναίκα έξαλλη από τη λογομαχία κάλεσε τον σύζυγο της στο τηλέφωνο. Όταν ήρθε ο άντρας της ζήτησε το λόγο από τους ελεγκτές για τη συμπεριφορά τους, καθώς σύμφωνα με τη γυναίκα του της μίλησαν απαξιωτικά και υβριστικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ελεγκτές τον άρπαξαν από τα χέρια και με μια κίνηση τον χτύπησαν στο κεφάλι. Μετά, ήρθαν από πίσω του πέντε άτομα και άρχισαν να τον χτυπάνε στο κεφάλι και στο σώμα. Την ίδια στιγμή ο ελεγκτής κρατώντας έναν χαρτοκόπτη, φώναζε «θα σε σκοτώσω», ενώ τράβηξε τη γυναίκα από τα μαλλιά.

Όλα τελείωσαν όταν ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο έσπευσε να τον προστατέψει.

Εντελώς διαφορετική άποψη έχει η ΣΤΑΣΥ που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως όταν η γυναίκα υποβλήθηκε σε τυπικό έλεγχο του εισιτηρίου της και διαπιστώθηκε πως ήταν δυσανάγνωστη η εκτύπωση του χρόνου επικύρωσης, ο ελεγκτής, χωρίς να της επιδώσει κλήση- πρόστιμο, δεν της ζήτησε να επικυρώσει νέο εισιτήριο, απλώς της συνέστησε να ελέγχει την ορθή επικύρωση του εισιτηρίου της. Παρ'όλα αυτά εκείνη τηλεφώνησε στο σύζυγό της, ο οποίος όταν μετά από περίπου 20 λεπτά έφτασε στον σταθμό, εισέβαλε στον κλειστό χώρο που βρισκόταν ο ελεγκτής και με «κουτουλιά» τον χτύπησε στο στόμα, ενώ στη συνέχεια του προκάλεσε και κάταγμα σε ένα δάχτυλο του χεριού.

«Οι ισχυρισμοί του, τέλος, ότι δέχθηκε επίθεση από 5 άτομα και πως ο ελεγκτής τον απείλησε με χαρτοκόπτη δεν επιβεβαιώνονται από καμία μαρτυρία, όχι μόνο των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, αλλά και του Ειδικού Φρουρού της αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο και παρενέβη ταχύτατα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η συνέχεια πλέον θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς έχουν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν.

TAGS