Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι τρεις νεαροί δράστες που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, κατηγορούμενοι για την ένοπλη ληστεία που σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Ανάληψης στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 20 και 21 ετών, και μία κοπέλα, 22 ετών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών, ανήκουν στο λεγόμενο αντιεξουσιαστικό χώρο.

Ανακριτής και εισαγγελέας, τους επέβαλλαν τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ επιπλέον στους δύο πρώτους επιβλήθηκε και χρηματική εγγύηση ύψους 2.000 ευρώ. 

Οι δύο νεαροί άνδρες ομολόγησαν την πράξη τους, την οποία απέδωσαν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αντίθετα, η κοπέλα αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναζητείται κι ένας 25χρονος, ο οποίος φέρεται ότι συμμετείχε στη ληστεία, ενώ του αποδίδεται ο ρόλος του «διευθύνοντος» της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες από τις αρχές του μήνα φέρονται ότι είχαν «χαρτογραφήσει» πιθανούς «στόχους», όπου επρόκειτο να «χτυπήσουν». Οι 'στόχοι' αυτοί αφορούσαν κυρίως σε σούπερ μάρκετ στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης και σε διάφορες ΔΟΥ της πόλης.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, περούκες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης βιβλία και φυλλάδια, με αναρχικό περιεχόμενο. Ένα από τα βιβλία το υπογράφουν ως εκδότες-συγγραφείς «τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το τμήμα εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ συνδρομή παρείχε και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.