current views are: 2

30 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση08:25

NYT: Οι Έλληνες κατηγορούν τα παραδοσιακά ΜΜΕ για τις σχέσεις με τους πολιτικούς

Όλο και περισσότεροι Έλληνες αμφισβητούν τα παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα κατηγορούν για τις σχέσεις τους με τους πολιτικούς, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Δημοσίευση 08:25’
αρθρο-newpost

Όλο και περισσότεροι Έλληνες αμφισβητούν τα παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα κατηγορούν για τις σχέσεις τους με τους πολιτικούς, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Όλο και περισσότεροι Έλληνες αμφισβητούν τα παραδοσιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τα κατηγορούν για τις σχέσεις τους με τους πολιτικούς, ενώ σαφής είναι «στροφή» σε νέες πηγές ενημέρωσης, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times για τη νέα τάση της ελληνικής κοινωνίας, σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα με τίτλο «Greeks Question Media, and New Voices Pipe Up» αναφέρεται στην καφετέρια Radio Bubble στα Εξάρχεια, η οποία λειτουργεί και ως ραδιοφωνικός σταθμός, υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν «αρκετά νέα μέσα ενημέρωσης κυρίως της Αριστερής ιδεολογίας τα οποία έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα . Αν και το κοινό τους είναι ακόμη μικρό, παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διεξαγωγή διαλόγου, κυρίως επειδή τολμούν να αμφισβητήσουν την εξουσία».

Στη συνέχεια, οι New York Times σημειώνουν ότι «ακόμη και πριν την οικονομική κρίση, δημοσκοπήσεις έδειχναν πως οι Ελληνες δεν είχαν εμπιστοσύνη στα μεγάλα μέσα επικοινωνίας, σχεδόν τόσο όσο και στους πολιτικούς, θεωρώντας πως και οι δύο εμπλέκονται σε ένα είδος ”συντροφικού” καπιταλισμού ο οποίος βοήθησε στο να οδηγηθεί η χώρα στη χρεοκοπία».

«Τώρα, μετά από 4 χρόνια μέσα στην κρίση, οι Ελληνες είναι ακόμη πιο σκεπτικοί όσον αφορά τα μεγάλα ΜΜΕ και ακόμη πιο ”πεινασμένοι” για πληροφόρηση από άλλες πηγές, ειδικά εάν διαφοροποιούνται από την γραμμή της κυβέρνησης πως η Ελλάδα δεν έχει άλλη εναλλακτική λύση από τις πολιτικές λιτότητες που απαιτούν οι ξένοι δανειστές της», τονίζει η εφημερίδα.

Ο ρόλος των ανεξάρτητων ΜΜΕ

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «η οικονομική κρίση έχει τροφοδοτήσει πολλές θεωρίες για την αυθεντική πηγή της μιζέριας της Ελλάδας, με αποτέλεσμα μερικές φορές να να πνίγονται αξιόπιστες πληροφορίες μέσα σε μια κακοφωνία συνωμοσιών. Αλλά τα εναλλακτικά ΜΜΕ έχουν προσπαθήσει να γεφυρώσουν αυτό το κοινό επιδιώκοντας την ”δημοσιογραφία των πολιτών” και προσπαθώντας να επικεντρωθούν σε θέματα τα οποία παραμένουν ”ταμπού” για τα συστημικά ΜΜΕ».

Όσον αφορά στις εναλλακτικές πηγές ενημέρωσης, η εφημερίδα κάνει εκτενή αναφορά στα νέα μέσα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και κλείνει επισημαίνοντας: «Καθώς η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση μεγαλώνει και τα κανάλια τα οποία ”πνίγονται” οικονομικά μεταδίδουν επαναλήψεις αντί για αυθεντικά προγράμματα, οι εναλλακτικές ιστοσελίδες μπορεί να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερο κοινό».


σχετικα αρθρα