Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Οι δύο αξονικοί τομογράφοι του νοσοκομείου έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και το νοσηλευτικό προσωπικό στη χθεσινή γενική εφημερία εκτελούσε χρέη... κούριερ, καθώς αναλώθηκε στη «διανομή» με ασθενοφόρα των ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, ανάλογα με την πάθηση και την ειδικότητα.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» στο Facebook: «Οι άρρωστοι πετιούνται σαν ανθρώπινα τσουβάλια ανάμεσα στα νοσοκομεία για να βρουν τις απαιτούμενες Ειδικότητες (Αττικό & Σισμανόγλειο - Ευαγγελισμός) και εξετάσεις (Ευαγγελισμός - Ιπποκράτειο -Ευαγγελισμός).

Το ΕΚΑΒ βουλιάζει στις εκατοντάδες διακομιδές, ενώ οι ασθενείς παίζουν την τύχη τους επί πολλών βασανιστικών ωρών μέχρι να αντιμετωπιστούν».

«Αφορμή ήταν ο αξονικός τομογράφος. Διορθώθηκε λίγο πριν τις 12, όμως είναι παλιός. Ο Ευαγγελισμός έπρεπε να έχει έναν σύγχρονο αξονικό τομογράφο. Προσδοκούν μήπως και πότε θα έρθει με κονδύλι από το ΕΣΠΑ», λέει στο newpost ο πρόεδρος των Ιατρών του νοσοκομείου Ηλίας Σιώρας.

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Σιώρας, ακόμη κι όταν λειτουργεί υπάρχει σοβαρό πρόβλημα καθώς ο συγκεκριμένος τομογράφος είναι περιορισμένων δυνατοτήτων με αποτέλεσμα να παρατείνονται οι μέρες νοσηλείας των ασθενών.

«Ο τομογράφος μπορεί να κάνει μόνο 30 αξονικές την ημέρα και οι ανάγκες του νοσοκομείου ξεπερνούν τις 60. Έτσι, σε όλες τις περιπτώσεις, παρατείνεται η νοσηλεία των ασθενών που ήδη έχουν κάνει εισαγωγή, χρεώνοντας έτσι τα ασφαλιστικά ταμεία και γενικότερα το σύστημα υγείας», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Σιώρας.

Πάντως η λειτουργία του αξονικού τομογράφου αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί. Σε σχετική ανακοίνωση του διοικητή Μιχαήλ Θεοδώρου αναφέρεται ότι η βλάβη επισκευάστηκε με «τις εντατικές προσπάθειες και την συνεργασία της Διεύθυνσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου με το τεχνικό συνεργείο της συντηρήτριας εταιρείας».