Η προσβασιμότητα για τους Τούρκους τουρίστες, οι θεωρήσεις εισόδου και η αεροπορική αλλά και ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ρόδου με τη γείτονα χώρα θα είναι τα θέματα τα οποία θα απασχολήσουν το Ελληνοτουρκικό συνέδριο που ξεκίνησε σήμερα στη Ρόδο.

Διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και στηρίζεται από τους τοπικούς φορείς και συλλόγους που δραστηριοποιούνται σε θέματα τουρισμού.

Στο συνέδριο που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Atrium Platinum θα παραβρεθούν σαράντα Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες , μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος της TURSAB (Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας) Basaran Ulusoy, ο πρόεδρος της αεροπορικής εταιρίας Aegean Airlines Ευτύχιος Βασιλάκης, ανώτατα στελέχη της αεροπορικής εταιρίας Turkish Airlines, στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών και άλλοι.

Οι σύνεδροι πριν την έναρξη των εργασιών σήμερα το απόγευμα επισκέφτηκαν και την έκθεση γαστρονομίας με τοπικά προϊόντα και εδέσματα που διοργάνωσε η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου στο χώρο του ξενοδοχείου, στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε χτες με θέμα το γαστρονομικό τουρισμό.

TAGS