Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κτήριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου μεταξύ των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, παρουσία και του κ. Πάνου Γιαννακόπουλου, διοικητού της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδος.

Βασικό θέμα της σύσκεψης, ο απολογισμός της εφετινής αντιπυρικής περιόδου . Οι διοικητές συζήτησαν για το πώς πήγε φέτος η αντιπυρική προστασία σε σχέση με προηγούμενες χρονιές και όλοι φαίνεται να συμφώνησαν πως φέτος ήταν πιο άμεση και συγχρονισμένη.

Τα συμβάντα, όπως εξηγεί ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγρινίου κ. Χριστόφορος Μπόκας , ήταν περίπου τα ίδια με πέρυσι, οι καιόμενες εκτάσεις όμως ήταν λιγότερες κατά 56% στην Αιτωλοακαρνανία και Γενικότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.  «Αυτό οφείλεται στην άμεση κινητοποίηση των οχημάτων και στον καλύτερο συγχρονισμό με τα αεροπλάνα όπου χρειάστηκε να χρησιμοποιηθούν. Άλλωστε φέτος στο Αγρίνιο περιπολούσαν και τέσσερις μοτοσικλέτες της πυροσβεστικής και έλεγχαν συνεχώς», δηλώνει στο agrinionews.gr ο κ. Μπόκας. Σύμφωνα με τον ίδιο οι εμπρησμοί ήταν και φέτος πολλοί με 178 αυτόφωρα σε ολόκληρη την Ελλάδα ενώ στην Αιτωλοακαρνανία έχουν σχηματιστεί 485 δικογραφίες για εμπρησμό.

Για τις όποιες τεχνικές ελλείψεις υπάρχουν στις Π.Υ της Περιφέρειας θα κατατεθούν τα σχετικά αιτήματα, η Υπηρεσία του Αγρινίου πάντως δεν φαίνεται να παρουσιάζει ιδιαίτερες ελλείψεις, τουλάχιστον σε ανθρώπινο δυναμικό.

Συζητήθηκε ακόμη η αντιμετώπιση που πρέπει να υπάρξει από την Πυροσβεστική σε τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα το χειμώνα. «Θα είμαστε σε άμεση συνεργασία με τους Δήμους και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας για τέτοια συμβάντα», σχολιάζει ο διοικητής της Π.Υ Αγρινίου.