current views are: 1

30 Οκτωβρίου 2013
Δημοσίευση19:49

Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε σπείρα με… ειδίκευση σε καύσιμα και ποτά!

Εγκληματική ομάδα με… αδυναμία στις κλοπές καυσίμων εξαρθρώθηκε στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Δημοσίευση 19:49’
αρθρο-newpost

Εγκληματική ομάδα με… αδυναμία στις κλοπές καυσίμων εξαρθρώθηκε στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Εγκληματική ομάδα με… αδυναμία στις κλοπές καυσίμων εξαρθρώθηκε στην περιοχή της Μεσσηνίας.

Η σπείρα δρούσε κυρίως στις περιοχές της Κορώνη, του Πεταλιδίου και της Πύλου.

Την εγκληματική οργάνωση φέρονται να συνθέτουν 5 άτομα, εκ των οποίων οι τρεις (δύο άνδρες και μία γυναίκα) έχουν συλληφθεί: Συγκεκριμένα, ένας 32χρονος και μία 16χρονη βουλγαρικης καταγωγής αμφότεροι, και ένας 43χρονος έλληνας.

Και οι τρεις είναι κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματική οργάνωσης  και της διάπραξης κλοπών, καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκληματικών πράξεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράστες «ειδικεύονταν» στο να κλέβουν καύσιμα, αφού είχαν «αδειάσει» από φορτηγά στην Κορώνη και στο Χανδρινό Μεσσηνίας ποσότητα και πέντε δοχεία υγρών καυσίμων, ενώ στη Νέα Κορώνη αφαίρεσαν επτά φιάλες προπανίου κατά το χρονικό διάστημα 11-15 Οκτωβρίου.

Στη συνέχεια οι δράστες φαίνεται ότι… άλλαξαν προτιμήσεις, καθώς επιδόθηκαν στην κλοπή οινοπνευματωδών και αναψυκτικών από καταστήματα στην Κορώνη και στους Χράνους. Μάλιστα στους Χράνους αφαίρεσαν –εκτός από 70 μπουκάλια ποτά (!), και είδη διατροφής και δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η τελευταία τους «δραστηριότητα» ήταν στην Κορώνη, όπου «ρήμαξαν» ψυγείο καταστήματος, αφαιρώντας τέσσερα κιβώτια με αναψυκτικά, καθώς και οινοπνευματώδη ποτά.

Τη λεία τους, όπως προέκυψε από την έρευνα, τη διέθεσαν έναντι αμοιβής στον 43χρονο.

Κατά τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί, στο σπίτι και στο κατάστημα ιδιοκτησίας του 43χρονου,  βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρεις φιάλες προπανίου και 22 μπουκάλια ποτών, οι οποίες αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Καλαμάτας.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της ομάδας, καθώς επίσης και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε παρόμοια αδικήματα.


σχετικα αρθρα