Τρεις πορείες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο κέντρο της Αθήνας από συνταξιούχους, εργαζομένους στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και ΑμεΑ.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι γύρω από την Ομόνοια λόγω του συλλαλητηρίου των συνταξιούχων, οι οποίοι αντιδρούν στις περικοπές των συντάξεων τους και στο χαράτσι του ενός ευρώ που καλούνται να πληρώσουν σε κάθε ιατρική συνταγή για τα φάρμακά τους. Στη συνέχεια θα κάνουν πορεία από την πλατεία Κοτζιά προς το Υπουργείο Υγείας.

Οι συνταξιούχοι καταγγέλουν τη ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης εναντίον τους

Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά πραγματοποιούν πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου, απαιτώντας την απρόσκοπτη λειτουργία του Ναυπηγείου με όλους τους εργαζόμενους υπό κρατική εποπτεία και ιδιοκτησία.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 20 μήνες, ενώ δεν τους έχει δοθεί ακόμη το έκτακτο επίδομα που τους είχαν υποσχεθεί.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι το μαζικό παν-αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών. Κλειστή η Σταδίου.

Φτάνει πια! Αυτό είναι το ηχηρό μήνυμα που θέλουν να στείλουν στην πολιτεία και στην κοινωνία τα άτομα με αναπηρίες και οι οικογένειες τους.