Μοιράζοντας λουλούδια σε διερχόμενες γυναίκες, στην πλατεία Αριστοτέλους, επέλεξε να εξάρει τον πολυδιάστατο ρόλο της γυναίκας και να τιμήσει έτσι τις "αγωνίστριες της καθημερινότητας", ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.).

Αφορμή: η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, μια ημέρα που όπως τονίζει ο Σ.Ε.Γ.Ε., "συμβολίζει εδώ και 100 χρόνια τους αγώνες των γυναικών σε όλα τα επίπεδα".

Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος του Συνδέσμου, Δέσποινα Τριακόσαρη επισημαίνει πως "οι γυναίκες σήμερα αγωνίζονται σε αντίξοες συνθήκες και σε ένα κράτος που δεν προσφέρει τις απαραίτητες υποδομές".

"Παρόλα αυτά η γυναικεία επιχειρηματικότητα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί -με εξαίρεση την φετινή χρονιά λόγω της γενικότερης κατάστασης- με τη γυναίκα να δραστηριοποιείται κυρίως στους χώρους του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών", όπως σημειώνει η πρόεδρος.

Η ίδια επισημαίνει πως "τα χαρακτηριστικά που κάνουν τη γυναίκα να ξεχωρίζει είναι η διαλλακτικότητα, η υπομονή, η ευελιξία, η επιμονή και η διορατικότητα".

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του Συνδέσμου, οι γυναίκες ενώ συμμετέχουν όλο και πιο ενεργά στον επαγγελματικό στίβο, φαίνεται πως εξακολουθούν να τοποθετούν πρώτη στην ιεραρχία την οικογένεια.

"Οι γυναίκες εξακολουθούν να λειτουργούν διμερώς, θέτοντας σε προτεραιότητα την οικογένεια. Ελάχιστες γυναίκες ακόμα και σήμερα επιλέγουν την καριέρα σε βάρος της οικογένειας. Αντιθέτως, έχουν εξασκηθεί να ασκούν πολλαπλούς ρόλους, όπως της μητέρας, της συζύγου, της κόρης", υπογραμμίζει η κ. Τριακόσαρη.

Σε ό,τι αφορά στις γυναίκες επιχειρηματίες, υποστηρίζει πως αυτές αντιμετωπίζουν προβλήματα υποδομών και δεν έχουν την κατάλληλη υποστήριξη από το κράτος για την ανατροφή των παιδιών τους, καθώς τις περισσότερες φορές αναγκάζονται να πληρώνουν ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Ο Σ.Ε.Γ.Ε. ιδρύθηκε το 1997 με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ένας μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός για γυναίκες που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα και αριθμεί 600 μέλη. Στόχος του είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των γυναικών επιχειρηματιών σε θέματα που τις αφορούν.