Ανοιχτή για τους πεζούς και χωρίς αυτοκίνητα, θα είναι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, η Λεωφόρος Νίκης, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της πιλοτικής πεζοδρόμησής της την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Η παραλιακή λεωφόρος θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 8 το βράδυ, στο τμήμα της από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι και το ύψος του Λευκού Πύργου, την προσεχή Κυριακή, τις ώρες κατά τις οποίες - με απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης - θα είναι ανοιχτή η αγορά, στο πλαίσιο της πρώτης ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου (από 1 μέχρι και 9 Νοεμβρίου).

Σε συνάντηση που είχαν ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης με τον διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης Θεόδωρο Τυριακίδη συμφωνήθηκε ότι, το μέτρο της πιλοτικής πεζοδρόμησης της παραλιακής λεωφόρου θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου, οπότε θα παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα μετά από σχετική απόφαση που έλαβε η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. Κουράκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι, προωθείται η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου σε πρώτη φάση την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα.

Σημειώνεται ότι, η διεύθυνση Τροχαίας αντιμετωπίζοντας θετικά το αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης ενέκρινε τον αποκλεισμό της κίνησης των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο και την πρώτη Κυριακή του ερχόμενου μήνα (1η Δεκεμβρίου 2013).