current views are: 1

1 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση05:08

Δεκαήμερο προσφορών από σήμερα στα καταστήματα

Κάνουν τα πάντα για να φέρουν πελάτες στα καταστήματά τους οι έμποροι όλης της χώρας.

Δημοσίευση 05:08’
αρθρο-newpost

Κάνουν τα πάντα για να φέρουν πελάτες στα καταστήματά τους οι έμποροι όλης της χώρας.

Γράφει η Ντίνα Καραμάνου

Κάνουν τα πάντα για να φέρουν πελάτες στα καταστήματά τους οι έμποροι όλης της χώρας.

Εκμεταλλευόμενοι και την αρχή, την ερχόμενη Κυριακή, της εφαρμογής του νέου νόμου που επιτρέπει στα καταστήματα να ανοίξουν, αν και δεν συμφωνούν, οι εμπορικοί σύλλογοι κήρυξαν «ενδιάμεσες εκπτώσεις», μια ακόμη διευκόλυνση που τους δίνει ο συγκεκριμένος νόμος.

Σύμφωνα με αυτόν, προβλέπεται θέσπιση δύο ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου) καθώς και τακτικές εκπτώσεις το χειμώνα από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου και το καλοκαίρι από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος Αυγούστου. Σε κάθε εκπτωτική περίοδο τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά δύο Κυριακές.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα δεκαήμερο προσφορών που φιλοδοξεί να δώσει «ανάσα» στα εμπορικά καταστήματα όλης της χώρας πριν ξεκινήσει ο δύσκολος χειμώνας τους 2014.

Σε ανακοίνωσή της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αναφέρει ότι εναπόκειται στους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους εάν θα προτρέψουν τα μέλη τους, στις περιοχές ευθύνης τους, να λειτουργήσουν ή όχι την ερχόμενη Κυριακή.

Οι τρεις μεγαλύτεροι Εμπορικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματα: ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00, παρ’όλα αυτά το 63% των εμπόρων δηλώνει ότι δεν θα πειθαρχήσει.


σχετικα αρθρα