Ονομάζεται Γεώργιος Βαλαβάνης και η ζωή του από τις 25 Οκτωβρίου άλλαξε ριζικά, καθώς κέρδισε ένα εκατ. ευρώ στο φαντασμαγορικό τηλεοπτικό σόου της γερμανικής λοταρίας SKL στο Μόναχο.

Ο 51χρονος απόδημος Έλληνας με καταγωγή από τη Σαμοθράκη νίκησε στο μεγάλο τηλεοπτικό σόου με τίτλο «Ημέρα της τύχης», που διοργάνωσε στο Μόναχο η γερμανική κρατική λοταρία SKL, ενώ με την ανακοίνωση του ονόματός του, η οικογένειά του τον έπνιξε στις αγκαλιές!

Όπως είπε, η πρώτη σκέψη που του πέρασε από το μυαλό ήταν:«τώρα έχουν πραγματοποιηθεί όλες μου οι επιθυμίες». Ποιες είναι αυτές; Ένα σπίτι για τον ίδιο και τη σύζυγό του και δύο διαμερίσματα για τους δύο γιους του. Κάτι παραπάνω δεν χρειάζεται, σχολίασε.

Παρά το απρόσμενο έπαθλό του, ο Γεώργιος Βαλαβάνης διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει «εντελώς προσγειωμένος» και ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει «κάθε μέρα στη δουλειά». Τα τελευταία 28 χρόνια εργάζεται στη Daimler, όπως παλαιότερα ο πατέρας του και τώρα ο μεγαλύτερος γιος του, σύμφωνα με την DW.

Ο Γεώργιος Βαλαβάνης ξενιτεύτηκε στη Γερμανία το 1972 μαζί με την οικογένειά του. Η Στουτγάρδη, όπου ζει κι εργάζεται, έχει γίνει πλέον η δεύτερη πατρίδα του. Όπως είπε, «ποτέ δε μετάνιωσα που ήρθα στη Γερμανία», τονίζοντας ότι «εδώ έχω δουλειά, κάτι που εκτιμά κανείς ιδιαίτερα σε εποχές σαν τη σημερινή». Όσο για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα απαντά κατηγορηματικά: «όχι», αλλά θα την επισκεφθεί οπωσδήποτε στις επόμενες διακοπές του.