Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν και στα Χανιά επηρέασαν τις από θαλάσσης έρευνες για τον εντοπισμό των 11 αγνοούμενων από το Μπαγκλάντες που έπεσαν στη θάλασσα από το πλοίο Ιonian King, το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να μην επαναπατριστούν.

Ωστόσο οι υπηρεσίες του λιμενικού της ΕΛΑΣ και του πολεμικού ναυτικού στη στεριά βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή, μήπως και εντοπισθεί κάποιος από τους αγνοούμενους

Συνεχζεται ο επαναπατρισμός των ξένων υπηκόων

Στο μεταξύ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το πλοίο Ionian Spirit, που μετέφερε από την Λιβύη στη Σούδα 300 υπηκόους από 9 διαφορετικές χώρες, κυρίως της Ασίας. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, «το σχέδιο το οποίο υπάρχει είναι να μεταφερθούν στην Αθήνα και από εκεί στις χώρες προορισμού τους, γιατί όπως καταλαβαίνεται είναι αρκετά δύσκολο από τα Χανιά να βρούμε 9 διαφορετικές πτήσεις».

Την Κυριακή και τη Δευτέρα, το αεροδρόμιο Χανίων αναχώρησαν περισσότεροι από 1500 υπήκοοι Μπαγκλαντές, ενώ την Παρασκευή το βράδυ είχε ολοκληρωθεί μέσω Χανίων, με 32 πτήσεις, ο επαναπατρισμός 9903 υπηκόων Κίνας.