Σε συνδυασμό γεγονότων αποδίδει η Κοινοπραξία "Νέα Οδός" τα όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και εκφράζει την έντονη λύπη της.

Όπως υποστηρίζει η Κοινοπραξία, κατ' αρχήν, συνολικά έξι νταλίκες εκτράπηκαν και ακινητοποιήθηκαν, (τρεις στο ρεύμα προς Αθήνα και τρεις στο ρεύμα προς Λαμία), από τις οκτώ το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η Τροχαία προχώρησε σε απαγόρευση της κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων μόλις στις 23:30 το βράδυ.  Παράλληλα, σημαντικός αριθμός ιδιωτικών οχημάτων ακινητοποιήθηκαν λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Η Κοινοπραξία αναφέρει επίσης ότι "από χθες το μεσημέρι στις 16:00 έως και αυτή τη στιγμή 50 εκχιονιστικά επιχειρούν σε όλο τον αυτοκινητόδρομο, ενώ έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί περίπου 2,5 χιλιάδες τόνοι αλατιού, στο πλαίσιο συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης που είχε εκπονηθεί και κατατεθεί στις αρμόδιες αρχές ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο".

Εξαιτίας των προβλημάτων που προκλήθηκαν, πολλοί οδηγοί άρχισαν να χρησιμοποιούν και τη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ). Έτσι, εμποδίστηκε η άμεση πρόσβαση των οχημάτων και μηχανημάτων της εταιρείας μας στα σημεία των προβλημάτων", αναφέρει η Κοινοπραξία και προσθέτει: "Δυστυχώς, τα ανωτέρω γεγονότα συνέβησαν την ώρα που ο κυκλοφοριακός φόρτος από την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, έφτασε τον μέγιστο αριθμό των 12.000 οχημάτων/ώρα και ταυτόχρονα με την εκδήλωση των πλέον έντονων καιρικών φαινομένων της χθεσινής ημέρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το σύνολο των οχημάτων που επέστρεψαν ανέρχεται σε 89.000 εκ των οποίων τα 64.000 (71,6%) επέστρεψαν το χρονικό διάστημα που εκδηλώθηκαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα".

Υποστηρίζει ακόμη ότι η ίδια δεν είναι υπεύθυνη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου.

Τέλος, σε ό,τι αφορά σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν την είσπραξη τελών διοδίων, η "Νέα Οδός" αναφέρει ότι παρά το γεγονός πως η λειτουργία των σταθμών διοδίων ουδόλως επηρέαζε την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, με απόφαση της κοινοπραξίας η είσπραξη διοδίων τελών από όλους τους σταθμούς της εταιρείας ανεστάλη χθες Καθαρά Δευτέρα, στις 20:00 έως και τις 3:30 το πρωί της Τρίτης.