Ισχυρή αστυνομική δύναμη εφτασε το μεσημέρι στις «Λίμνες» της Ηλείας  και προχώρησε σε 4 συλλήψεις με τη διαδικασία του αυτοφώρου ανοίγοντας τη χωματερή.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ένταση στον χώρο, καθώς δύο φορτηγά του δήμου Πύργου εισήλθαν για να αδειάσουν χώμα, ωστόσο δεν τους επιτράπηκε η έξοδος από τους 30 περίπου κατοίκους που βρίσκονται εκεί, καθώς του ζήτησαν χαρτιά που να αιτιολογούν την είσοδό τους.

Στο σημείο βρέθηκε από νωρίς και ο αντιδήμαρχος Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος, προκειμένου να συζητήσει με τους κατοίκους ώστε να βρεθεί λύση.

Η ένταση στην περιοχή επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης, όταν εργαζόμενοι του δήμου Πύργου μετέβησαν προκειμένου να ξεκινήσουν τις εργασίες υποδομών για την εγκατάσταση του δεματοποιητή στην περιοχή, ύστερα και από την απόρριψη της προσφυγής των κατοίκων από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος σε συνέντευξη Τύπου, ομάδα δεκαπέντε περίπου ατόμων αρχικά εμπόδισε με τη φυσική παρουσία τους και με απειλή σωματικής βίας τούς υπαλλήλους του δήμου και των συνεργείων του αναδόχου να εκτελέσουν τις παραπάνω νόμιμες εργασίες και στη συνέχεια τους εξεδίωξε με βίαιο τρόπο από τον συγκεκριμένο χώρο. Ύστερα και από αυτό το περιστατικό ο κ.Παρασκευόπουλος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την ποινική δίωξη των υπεύθυνων για όσα διαδραματίστηκαν.

Από το απόγευμα της Πέμπτης, οι κάτοικοι αποφάσισαν την επανακατάληψη του χώρου ώστε να μην επιτρέψουν ούτε σήμερα την εγκατάσταση του δεματοποιητή στη χωματερή, παρά μόνο την είσοδο των απορριμματοφόρων.