current views are: 1

1 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση15:36

Μια τραγική ιστορία με νεογνό 40 ημερών – Σε κατάσταση απελπισίας η μητέρα

Μια τραγική ιστορία με θύμα ένα βρέφος μόλις 40 ημερών εκτυλίσσεται τις τελευταίες τρεις ημέρες στην περιοχή της Πρέβεζας.

Δημοσίευση 15:36’
αρθρο-newpost

Μια τραγική ιστορία με θύμα ένα βρέφος μόλις 40 ημερών εκτυλίσσεται τις τελευταίες τρεις ημέρες στην περιοχή της Πρέβεζας.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Μια τραγική ιστορία με θύμα ένα βρέφος μόλις 40 ημερών εκτυλίσσεται τις τελευταίες τρεις ημέρες στην περιοχή της Πρέβεζας.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού υποσιτισμένο, καθώς η μητέρα του δεν είναι σε θέση να του παράσχει ούτε τα στοιχειώδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, το μωρό είναι το τραγικό θύμα μιας οικογενειακής τραγωδίας που θυμίζει εκείνη της Λέρου, όπου ένα βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο υποσιτισμένο και τελικά πέθανε.

Η Οδύσσεια του μωρού

Η νεαρή μητέρα κατάγεται από περιοχή της Πρέβεζας, όμως τα τελευταία χρόνια ζούσε σε ορεινό χωριό της Άρτας όπου και παντρεύτηκε.

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα έφερε στον κόσμο το μωρό της, όμως η οικογενειακή της ζωή πέρασε μια πολύ δύσκολη κρίση.

Πριν από τεσσερις ημέρες εγκατέλειψε, μαζί με το μωρό, το σπίτι της και βρήκε καταφύγιο σε συγγενικό σπίτι στην πόλη της Πρέβεζας.

Η μάνα και το μωρό βρίσκονταν σε τραγική κατάσταση από την πρώτη στιγμή που έφτασαν στην πόλη και μόλις οι συγγενείς αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο για τη ζωή του βρέφους το μετέφεραν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Θεσπρωτικού.

Η ιστορία έγινε αμέσως γνωστή και ο δήμαρχος Πρέβεζας, μετά τις πρώτες ενέργειες παροχής προς τη μητέρα όλων των ειδών πρώτης ανάγκης, ειδοποίησε τις κοινωνικές υπηρεσίες ζητώντας να ερευνήσουν το θέμα και όπου χρειαστεί να επιληφθούν.

Άλλες πληροφορίες θέλουν τη μητέρα να μην έχει πλήρη αντίληψη της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ίδια και το παιδί της.

«Εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουμε», λέει στο newpost ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης.

«Ήδη έχουμε προσφέρει όλα τα απαραίτητα, παιδικές τροφές, γάλα, πάνες για το μωρό αλλά και είδη πρώτης ανάγκης για τη μητέρα. Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει πρόβλημα γι’ αυτό και από την πρώτη στιγμή κινητοποιήσαμε τους κοινωνικούς λειτουργούς του δήμου. Το θέμα ερευνάται και θα ενεργήσουμε προς την καλύτερη για την υγεία και τη σωστήδιαβίωση του παιδιού κατεύθυνση».

Το παιδί, αφού πήρε την κατάλληλη φροντίδα από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Θεσπρωτικού, βρίσκεται και πάλι με τη μητέρα στο συγγενικό σπίτι όπου φιλοξενούνται.