current views are: 1

1 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση20:44

Η δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο μέσα από τα διεθνή ΜΜΕ (Βίντεο)

Αίσθηση, διεθνώς, προκάλεσε η δολοφονια των δύο μελών της Χρυσής Αυγής κοντά στα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, όπως αποτυπώνεται μέσω των Μέσων Ενημέρωσης.

Δημοσίευση 20:44’
αρθρο-newpost

Αίσθηση, διεθνώς, προκάλεσε η δολοφονια των δύο μελών της Χρυσής Αυγής κοντά στα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, όπως αποτυπώνεται μέσω των Μέσων Ενημέρωσης.

Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Αίσθηση, διεθνώς, προκάλεσε η δολοφονια των δύο μελών της Χρυσής Αυγής κοντά στα γραφεία της οργάνωσης στο Νέο Ηράκλειο, όπως αποτυπώνεται μέσω των Μέσων Ενημέρωσης.

«Τουλάχιστον δύο νεκροί σε ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής» αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε την ώρα που η κυβέρνηση εξαρθρώνει τη Χρυσή Αυγή, την τρίτη πιο δημοφιλή πολιτική δύναμη της χώρας, έπειτα από το φονικό μαχαίρωμα οπαδού της εις βάρος αντιφασίστα ράπερ το Σεπτέμβριο.

«Δύο μέλη της Χρυσής Αυγής πυροβολήθηκαν στην Ελλάδα» αναφέρει η δημοσίευση του ιστοτόπου της Wall Street Journal, κάνοντας αναφορά στις εξελίξεις του Σεπτεμβρίου μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η WSJ επισημαίνει ότι η Αστυνομία αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα την ταυτότητα των δύο θυμάτων αλλά ανέφερε ότι οι νεκροί ήταν 22 και 26 ετών, ενώ ο τραυματίας 29.

Η αγγλόφωνη ιστοσελίδα του Al Jazeera γράφει για «φονικούς πυροβολισμούς κοντά σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα», προσθέτοντας ότι η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους έξω από τα γραφεία της ακριδεξιάς οργάνωσης.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η επίθεση ήρθε λίγο αφότου η ελληνική κυβέρνηση αποκάλυψε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Φονική ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία της ελληνικής Ακροδεξιάς» σημειώνει το France24, ενώ η ιστοσελίδα του βρετανικού ITV συμπληρώνει ότι «πυροβολήθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής» έχοντας συνεχή ροή των εξελίξεων.


σχετικα αρθρα