Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 1

3 Νοεμβρίου 2013
Δημοσίευση06:54

Επεισοδιακή η «Κυριακή Αργία» – Και φιλαρμονικές κόντρα στην απεργία των υπαλλήλων

Στις 11 το πρωί ανοίγουν σήμερα τα καταστήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδος με τους εμποροϋπαλλήλους να προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν με απεργία και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δημοσίευση 06:54’
αρθρο-newpost

Στις 11 το πρωί ανοίγουν σήμερα τα καταστήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδος με τους εμποροϋπαλλήλους να προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν με απεργία και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Στις 11 το πρωί ανοίγουν σήμερα τα καταστήματα σε πολλές πόλεις της Ελλάδος με τους εμποροϋπαλλήλους να προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν με απεργία και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στην πρωτεύουσα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις στο κέντρο, καθώς τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά μέχρι και τις 18:00

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων στις 12.00 θα ξεκινήσει από την Πλατεία Συντάγματος και θα κατευθυνθεί μέσω Ερμού στην Πλατεία Μοναστηρακίου. 

Στις 13.00 στην Πλατεία Μοναστηρακίου, το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του ΟΠΑΝΔΑ θα δώσει συναυλία κατά την οποία θα υπάρχει και συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων, «Αττικό Κέντρο Χορού» και «Χορευτικός Όμιλος Φοιτητών», με τη συνδρομή του «Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, Athens Section CID-UNESCO».

Στον Πειραιά ο Εμπορικός Σύλλογος προτείνει την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων μόνο για 4 ώρες, από τις 11 έως και τις 15:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, με τη σειρά του, προτείνει ωράριο 11:00 -17:00.

Μισή ώρα νωρίτερα, η Ομοσπονδία Εμποροϋπαλλήλων, η οποία ήδη έχει κηρύξει πανελλαδική 24ωρη απεργία, έχει δώσει ραντεβού με τα μέλη της σε κεντρικά σημεία όλων των μεγάλων πόλεων προκειμένου με δυναμικές διαδηλώσεις να αποτρέψουν στο άνοιγμα.

Στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν στην οδό Ερμού στο Σύνταγμα. Ταυτόχρονα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ θα δώσουν αγωνιστικό παρών στη συγκέντρωση στην οποία καλούν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Εμποροϋπαλλήλων Πειραιάστις 10 π.μ., έξω απ’ τα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, στην οδό Αγίας Φιλοθέης 5Β (πλατεία Μητροπόλεως)

Στη Θεσσαλονίκη, σε εξέλιξη βρίσκεται συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους, ύστερα από σχετικό κάλεσμα της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων

Στον Πειραιά, ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά, συγκεντρώθηκαν από τις 10 το πρωί στην Αγία Τριάδα (Βασ. Γεωργίου και Εθν. Αντιστάσεως).

Κινητοποιήσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις

Στο Αγρίνιο, η κινητοποίηση βρίσκεται σε εξέλικη από στις 10π.μ. στον πεζόδρομο Παπαστράτου έπειτα από κάλεσμα του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Στα Γιάννενα, το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων και λοιπών ιδιωτικών υπαλλήλων και η τοπική γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ κάλεσαν απεργιακή συγκέντρωση από 10 το πρωί στην καμάρα στην συμβολή των οδών Μιχαήλ Αγγέλου και Χαριλάου Τρικούπη.

Στο Ηράκλειο Κρήτης στις 10 π.μ. στη διασταύρωση Δικαιοσύνης-Δαίδαλου (έξω από τα ZARA).

Στην Καλαμάτα σε κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από το πολυκατάστημα «ΑΒ Βασιλόπουλου» στην Αρτέμιδος κάλεσε το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων του νομού Μεσσηνίας.

Στην Καρδίτσα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κάλεσε στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Στη Λάρισα, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία οργανώνουν συγκέντρωση από τις 9.00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο.

Στη Λαμία η συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 10.30 το πρωί μπροστά στα Δικαστήρια. 

Στη Μυτιλήνη, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου κάλεσε στις 11 πμ στην πλ. Σαπφούς.

Στην Ξάνθη, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, μαζί με την τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και τη Λαϊκή Επιτροπή κάλεσαν σε συγκέντρωση στο εμπορικό κέντρο «Flamingo» στις 10.30 π.μ. στο εμπορικό κέντρο.

Στην Πάτρα, από 9 το πρωί πραγματοποιείται συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου από τη γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ και το σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις εμπορικές επιχειρήσεις.

Στη Ρόδο, το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων κάλεσε σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο πάρκινγκ της Εθνικής Αντίστασης, στον Κωτσόβολο. 


σχετικα αρθρα