Ισχυρό πλήγμα σε οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, που δρούσε κυρίως στην Κέρκυρα, κατάφερε η Αστυνομία, φτάνοντας στα ίχνη δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο κεντρικός πυρήνας αποτελείται από τέσσερα ηγετικά στελέχη (δύο σε κάθε οργάνωση) -τρεις Έλληνες και έναν αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής- και 18 βασικά εκτελεστικά μέλη -13 ημεδαπούς και πέντε υπηκόους Αλβανίας, ενώ εμπλέκονται συνολικά, άλλα 59 άτομα.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας συνελήφθησαν εννέα κεντρικά στελέχη των οργανώσεων, μεταξύ των οποίων οι δύο αρχηγοί της μιας οργάνωσης.

Τα ηγετικά στελέχη της άλλης οργάνωσης είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί για κατοχή κοκαΐνης, κάνναβης, ηρωίνης και όπλων πριν από ένα μήνα περίπου και όπως προέκυψε εξακολουθούσαν να συντονίζουν τη δράση των υπολοίπων μελών.

Τα κέρδη των δύο οργανώσεων εκτιμάται ότι αγγίζουν το 1.500.000 ευρώ, ενώ υπολογίζεται ότι από το 2011 διακινήθηκαν συνολικά πάνω από 12 κιλά ηρωίνης και 150 κιλά κάνναβης.