Λαγούς με πατραχήλια τάζουν αφρικανοί απατεώνες, προερχόμενοι από τη "μαύρη ήπειρο".

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι... μάγοι είναι ντυμένοι με Αρμάνι κοστούμια, κυκλοφορούν με Porsche Cayenne και εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση προσπαθούν να στήσουν στην Ελλάδα δίκτυο απάτης, μέσω του οποίου "γεννούν" χρήμα. Στόχος τους, φυσικά, οι "χτυπημένοι" από την οικονομική κρίση επιχειρηματίες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι στόχοι τους δεν είναι τυχαίοι και η μέθοδος έχει ως εξής: Μαθαίνουν ποιοι διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, όπως γιατροί, εκδότες, ξενοδόχοι, μεσίτες, επιχειρηματίες και άνθρωποι του εμπορίου που ψάχνουν να ρίξουν την τελευταία τους ζαριά για να σωθούν. Τότε οι... μάγοι με τα ευρώ τους προσεγγίζουν μέσω αγγελιών ή στο χώρο της δουλειάς τους. Ταξιδεύουν στην Ελλάδα ανά ομάδες των τριών από χώρες της αφρικανικής ηπείρου, όπως η Νιγηρία, το Καμερούν, η Ακτή Ελεφαντοστού και πλασάρονται σαν γόνοι πολιτικών και διπλωματικών οικογενειών.

Για να υποστηρίξουν ακόμα περισσότερο το ρόλο τους ντύνονται με ακριβά ρούχα, κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, διαμένουν στα καλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας ή νοικιάζουν διαμερίσματα στα βόρεια και στα νότια προάστια της πόλης.

Υπόσχονται στα θύματά τους ότι μπορούν να διπλασιάσουν ή ακόμα και να τριπλασιάσουν τις περιουσίες τους με ένα δικό τους κόλπο, το οποίο εφηύραν στην Αφρική, στα μέρη όπου το χρήμα λατρεύεται σαν θεός και έχει αξία μεγαλύτερη ακόμα και από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Ειδικότερα, μέσα σε χαρτιά σε σχήμα χαρτονομίσματος των 500 ευρώ, οι απατεώνες τοποθετούν ένα γνήσιο. Με ειδικά χημικά ισχυρίζονται ότι μπορούν να αναπαράγουν δυο πιστά αντίγραφά του για να πείσουν το υποψήφιο θύμα να τους εμπιστευτεί της οικονομίες του. Τα γνήσια χαρτονομίσματα ανακατεύονται με τα μαύρα έως ότου μεταλλαχθούν και αυτά σε πραγματικό χρήμα. Στην ουσία, όμως, αυτά χρησιμοποιούνται για να ανατικαταστήσουν σε ανύποπτο χρόνο τα πακέτα με τα αληθινά λεφτά. όσο το θύμα περιμένει να τριπλασιαστεί η περιουσία του, οι αφρικανοί «μάγοι» έχουν προλάβει να εξαφανιστούν.